Версія для друку

Спортивні успіхи студентів ДНУ

Останні кілька місяців спортивне життя Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара мало неабиякий ажіотаж серед студентської молоді.

Новий рік розпочався спартакіадою з плавання у спортивному комплексі ДНУ. У ній взяли участь близько двохсот юнаків та дівчат, у тому числі, «збірники» ДНУ з плавання і навіть члени збірної України.

Судді Ірина Миколаївна Головійчук та суддя-стартер Валерій Алимович Ніколенко повідомили такі результати: перше місце – фізико-технічний факультет, друге – факультет прикладної математики, третє – факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства.

Естафета 4х50м вільним стилем завершилася так: перше місце – фізико-технічний факультет, друге – факультет прикладної математики, третє – історичний факультет.

Найочікуваніші змагання для юнаків – міні-футбол. Не один тиждень команди з усіх факультетів виборювали право на перемогу. Головним суддею був викладач Юрій Володимирович Бочков. Цього року ігри були особливо емоційними: футболісти ладні були піти на все ради перемоги. Падіння, азарт, перші вдалі передачі, впевнений гол – на полі вирувала справжня пристрасть до цієї гри. Так, граючи на виліт, до півфіналу прийшли команди з рахунками: ФЕКС – ФМЄ – 6:1; ФУІФтаМ – ФСНтаМВ – по пенальті перемогу отримав факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства; ФТФ – ММФ – 3:0; ЮФ – ФБЕМ – 2:4. Боротьба зростала, і з півфіналу переможцями вийшли: ФЄКС – ФУІФтаМ – 6:2; ФТФ – ФБЕМ – 6:5.

Відповідно, у фіналі факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства змагався з біологами з рахунком 7:8. А найзапекліша боротьба, звісно, була між ФФЕКС та ФТФ. Все було, як у справжньому великому футболі: гідна конкуренція, кращі гравці університету, повні трибуни, на полі вирувала пристрасть. Підтримка обох команд була приголомшливою. Вперше ми побачили, коли всі глядачі дивились гру стоячи, переживаючи за кожен рух своїх улюбленців. З чітким рахунком  3:1 команда факультету фізики, електроніки та комп'ютерних систем залишила позаду фізтехівців.

Дмитро Кулік (голкіпер): «Нам було дуже приємно на всіх матчах бачити підтримку наших вболівальників з рідного факультету фізики, електроніки і комп’ютерних систем. Навіть зосередившись на грі, неможливо не помітити гучні фрази з назвою свого улюбленого факультету. А особливо коли скандують саме твоє ім’я – розумієш силу братньої підтримки». Дійсно, команда ФФЕКСу довела, що гідна носити звання кращої футбольної команди Дніпропетровського національного університету, адже другий рік поспіль хлопці захищають це звання.

Друге місце отримав фізико-технічний факультет, третє – факультет біології, екології та медицини; четверте місце – факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства.

Прес-служба ради студентів ДНУ:
Валерія Шудрик,
фото Романа Нітягіна


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram