Версія для друку

Невичерпна Тарасова криниця

«Молодий Шевченко. Бал» – таку виставу за романтичними творами Великого Кобзаря підготували до його ювілею митці Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка. На цю виставу із задоволеннями прийшли студенти усіх факультетів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

Дружба університету та театру має багаторічну історію. Не раз проводилися зустрічі студентів та творчого колективу в загальноуніверситетському клубі «В гостях у ректора ДНУ», керівником якого є ректор М.В. Поляков: як у стінах театру, так і в Палаці студентів ДНУ імені Олеся Гончара.

Ось і цього разу спеціально для глядацької аудиторії ДНУ у рамках святкування 200-річного ювілею Великого Кобзаря відбулася незбутня зустріч.

Глядачі буквально поринули у вир Шевченкового поетичного світу – «Катерина», «Причинна», «Тополя», «Утоплена», окремі поезії, які напам’ять у повному (і немалому!) обсязі натхненно й майстерно читали актори. І кожен з них був зустрінутий оплесками глядачів.

Як завжди, неповторно звучали голоси народної артистки України, режисера-постановника вистави Лідії Кушкової, народного артиста України Михайла Чернявського, провідного майстра сцени Оксани Петровської, заслуженого діяча мистецтв України Марини Проценко, відомого актора Вілена Головка.

Наскрізним обрамлення цієї вистави-концерту було обрано бал у сімействі Репніних, де добірне товариство зустрілося з молодим Тарасом Шевченком. Його роль виконав актор Влад Олійник. Закохану у Тараса Варвару Репніну зіграла Вероніка Голованьова.

Як і годиться для балу, були вишукані танці, музика, але, насамперед, зі сцени лунала невмируща поезія Кобзаря. Кожен з поетичних творів зал зустрічав оплесками. А на завершення вистави всі глядачі довго аплодували стоячи.

Слово щирої подяки від глядацької аудиторії ДНУ виголосила В.О Архіреєва, провідний методист групи аналізу у сфері гуманітарної освіти й виховання молоді навчально-методичного відділу. На знак вдячності акторам вручили квіти.

Від групи студентів факультету психології, факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, фізико-технічного факультету, геолого-географічного факультету, факультету суспільних наук і міжнародних відносин, факультету систем і засобів масової комунікації, машинобудівного коледжу ДНУ ім. О. Гончара та інших


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram