Версія для друку

На п’єдесталі – студенти ДНУ

У другому, зимовому, турі міського Чемпіонату Студентської Ліги із дзюдо студенти Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара зайняли призові місця у майже всіх вагових категоріях.

Змагання проходили у спортивному залі СДЮСШОР №6, де на татамі вийшли представники 12 ВНЗ Дніпропетровська та Запоріжжя. Серед борців – 15 майстрів спорту та 11 кандидатів у майстрів спорту, переможці і призери чемпіонатів України, міжнародних турнірів і першостей. Захід організувала Дніпропетровська міська федерація дзюдо на чолі з її Президентом, майстром спорту СРСР з дзюдо Михайлом Кошляком.

Розвиток молодіжно-студентського дзюдо є одним із основних напрямків роботи міської федерації. І створення Студентської Ліги – важливий крок на цьому шляху, який сприяє активному способу життя молоді, зміцненню фізичного і духовного здоров’я.

У дзюдо цінується чистий кидок – іппон – уміння кинути противника на всю спину. Це і є перемогою у поєдинку. Спортсмени мірялися силою і майстерністю, демонстрували високий рівень підготовки. Самі учасники говорили, що головне – не перемога, а участь. Адже цей захід – ще й гарна можливість зустрітися з друзями.

Майстерність спортсменів оцінювало висококваліфіковане журі, серед якого були судді національної категорії Олександр Ленков та Ігор Мананников. Визначити переможців було нелегко, оскільки за кожним спортсменом стоїть досвідчений тренер, який передає йому свою майстерність. Юрій Пиріг, суддя першої категорії, майстер спорту, призер Кубку Європи серед молоді, чемпіон України серед молоді, відзначив високий рівень боротьби спортсменів, а отже – і високу конкуренцію.

Отже, за результатами змагань, першим у ваговій категорії до 90 кілограмів став студент ДНУ Сергій Попов, другу позицію зайняли у вазі до 73 кг – Олександр Кошляк та у вазі до 81 кг – Ніко Саджая. Третє місце здобули наші студенти у вазі до 66 кг – Михайло Андрієвський та у вазі до 100 кг – Максим Окольський.

Організатори змагань впевнені, що їхня ідея невдовзі об’єднає велику кількість дзюдоїстів, а Студентська Ліга поступово стане всеукраїнською, а можливо, і міжнародною.

Третій, весняний, етап відбудеться 5 квітня на базі СДЮСШОР №6.

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
за матеріалами Дніпропетровської міської
федерації дзюдо


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram