Версія для друку

Студент ДНУ імені О. Гончара увійшов у 10 найкращих спортсменів-студентів України 2013 року

Нещодавно Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України було проведено опитування серед спортивних журналістів загальнонаціональних та регіональних засобів масової інформації (газети, журнали, радіо, телебачення, інтернет-видання) на визначення десяти кращих спортсменів-студентів, які впродовж 2013 року успішно представили освітянський спорт на міжнародній арені.

Зокрема, до ТОП-10 увійшов і студент ІІІ курсу факультету суспільних наук і міжнародних відносин Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара – чемпіон з плавання (50 метрів батерфляєм) ХХVІІ Всесвітньої літньої Універсіади-2013 – Андрій Говоров. До речі, студент ДНУ став єдиним спортсменом з Дніпропетровської області, який потрапив у десятку кращих.

Нагадаємо, Андрій Говоров є майстром спорту міжнародного класу (спеціалізація — батерфляй і кроль). Він – багаторазовий переможець чемпіонатів та Кубків України, рекордсмен країни. Дворазовий чемпіон Перших юнацьких Олімпійських ігор у Сінгапурі 2010 року, призер Чемпіонатів Європи та світу серед юніорів 2010 року, чемпіон Європи 2011 року, призер Чемпіонатів Європи 2012 року, чемпіон Всесвітньої Універсіади з плавання на 50 метрів батерфляєм, бронзовий призер з плавання на 50 метрів вільним стилем, рекордсмен Європи серед юніорів. У складі дорослої збірної команди України брав участь у фінальних змаганнях Олімпійських ігор у Лондоні. За успішну спортивну діяльність був нагороджений почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Зазначимо, що головну увагу експерти звертали на виступи українських студентів на головних стартах сезону 2013 року – літніх та зимових Всесвітніх Універсіадах, які відбулися у Казані (Російська Федерація) та місті Тренто (Італійська Республіка) відповідно. Загалом вітчизняні представники літніх видів спорту на аренах Казані здобули 77 медалей (12 золотих, 39 срібних, 26 бронзових). На студентських зимових Іграх у Тренто українська команда виграла 9 медалей (по три золоті, срібні та бронзові).

За інформацією прес-служби КФВС МОН України


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram