Версія для друку

Юні кулінари з ДНУ знову з медалями

З 14 по 17 березня 2012 року в Києві на базі Київського національного торговельно-економічного університету відбувся ІІ Міжнародний конкурс юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу. У цьому році значно розширилася географія команд-учасниць, і крім щорічних обов’язкових представників з Росії, Молдавії, Узбекистану та усіх куточків України, в конкурсі взяли участь дуже сильні, добре підготовлені команди з Франції, Польші та Сербії.

Дніпропетровський національний університет ім. Олеся Гончара був представлений збірною кафедри харчових технологій хімічного факультету під керівництвом доцента кафедри Тетяни Олександрівни Колісниченко у складі студентів четвертого курсу Олени Андрієнко, Ярослава Камінського, Катерини Оровецької, Ганни Романенко, Анастасії Сидоренко, Софії Семенухи та Марини Чабаненко.

Змагання проходили у великій кількості номінацій у відповідності до рекомендації Всесвітньої Асоціації Кулінарних Союзів (WACS): змагання в практичних номінаціях, змагання з сервіс-класу, змагання на кращого шеф-кухаря та кращого кондитера року, командні змагання, змагання з карвингу та в арт-класі. Оцінювало роботу учасників висококваліфіковане та професійне журі, до складу якого також увійшли представники іноземних країн-учасниць. Наші конкурсанти змагалися у шести номінаціях «Етнічна основна страва», «Сучасна українська страва», «Ресторання десерти», «Страва з птиці», «Тематичний обід (спільний)» та «Карвінг».

Студенти втримали високий професійний рівень і, не порушуючи склавшихся за минулий рік традицій, привезли медалі. Нагадаємо, що торік кафедра харчових технологій завоювала 9 медалей, з них 4 – на юніорських змаганнях у Києві (студентки О. Андрієнко, С. Семенуха, К. Оровецька і К. Шапліченко) та 5 – на міжнародних змаганнях з кулінарного мистецтва на Кіпрі, у Москві та у Києві (доц. Т.О. Колісниченко та асп. А.Д. Войцицька).

Тож у цьому році скарбничка нашої команди поповнилася ще на 4 високих нагороди. У запеклій боротьбі студенти були нагороджені: срібною медаллю – Ганна Романенко у номінації «Страва з птиці», бронзовими – Олена Андрієнко у номінації «Карвінг», Ярослав Камінський у номінації «Ресторання десерти» та Анастасія Сидоренко у номінації «Сучасна українська страва». Дипломантами стали студентки Олена Андрієнко, Катерина Оровецька, Софія Семенуха та Марина Чабаненко у номінації «Тематичний обід (спільний)», Катерина Оровецька у номінації «Етнічна основна страва» та Софія Семенуха у номінації «Сучасна українська страва».

Щиро вітаємо учасників конкурсу та бажаємо подальших великих перемог і професійного зростання.

Доцент кафедри харчових технологій хімічного факультету Т.О.Колісниченко.