Версія для друку

На світлі обрії життєві!

У Дніпропетровському національному університеті ім. О. Гончара відбулись урочистості з нагоди випуску студентів з Китайської Народної Республіки. 86 кваліфікованих спеціалістів віднині поповнять лави професіоналів своєї країни.

В урочистій церемонії вручення дипломів взяли участь проректор з педагогічної роботи в сфері міжнародного співробітництва ДНУ М.П. Д'яченко, начальник відділу по роботі з іноземними студентами Г.А. Онищенко, завідувач кафедри перекладу та лінгвістичної підготовки іноземців О.І. Панченко та викладачі. Представники університету щиро привітали випускників з цією знаменною подією в їхньому житті та побажали їм успіхів у всіх професійних починаннях. "Від імені ректора ДНУ професора М.В. Полякова вітаємо вас з успішним закінченням університету, – звернувся до випускників у своїй вітальній промові Михайло Павлович Д'яченко. – Сподіваємось, що ви завжди будете високо тримати марку випускника Дніпропетровського національного університу імені Олеся Гончара, являючи собою еліту своєї країни впродовж найближчих десятиліть".

За словами начальника відділу по роботі з іноземними студентами Генадія Анатолійовича Онищенко, китайські студенти за роки навчання у ДНУ показали себе з кращої сторони. "Це люди цілеспрямовані, які прагнуть до навчання і легко навчаються самі, – говорить він. – Дуже сподіваємося, що досвід, отриманий в alma mater, вони принесуть у свою країну і це сприятиме їм в подальшому процвітанні".

Навчання іноземних громадян у Дніпропетровському національному університеті ім.О.Гончара ведеться з 1994 року. На сьогодні в університеті навчається близько 400 іноземних студентів з 54 країн світу, здобуваючи освіту переважно за економічним, філологічним, фізико-технічним та інформаційно-технічним напрямами. "Значна кількість іноземних студентів залишається в ДНУ для продовження своєї освіти. Наші дипломи мають авторитет у представників тих країн, з якими ми співрацюємо. Це говорить про якість нашої освіти, а отже ми достойно тримаємо рейтинг нашого університету", – відзначає Генадій Анатолійович. Нині для іноземних студентів у ДНУ ім. Олеся Гончара розроблена спеціальна програма, покликана допомогти іноземцям краще адаптуватися до умов проживання і навчання в Україні, а також якнайшвидше зламати мовний бар’єр.

На завершення урочистої події зі словами вдячності до викладачів за отриману підготовку звернувся голова Ради китайських студентів ДНУ Лю Фей Ху. Він відзначив, що у студентів з його країни залишаються гарні враження про Україну в цілому й університет. У свою чергу, представники відділу по роботі з іноземними студентами висловили надію, що сьогоднішні випускники успішно співпрацюватимуть з університетом і після його закінчення, адже у планах колективу – видання книги з історіями успіху іноземних випускників ДНУ у їхніх країнах.

Сподіваємося, що досвід і знання, отримані китайськими студентами в нашому університеті, неодмінно знадобляться їм на батьківщині та допоможуть в реалізації мрій.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram