Версія для друку

З дипломами ДНУ – в Казахстан

Ще чотири магістри з Казахстану закінчили навчання на фізико-технічному факультеті Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара (ДНУ) веде роботу у рамках програми співробітництва України і Республіки Казахстан у космічній галузі. Активна співпраця зв’язує ДНУ з Євразійським національним університетом ім. Льва Гумільова (ЄНУ), спільно з яким за укладеною угодою ведеться підготовка фахівців для Казахстану.

Закінчився навчальний рік. Ще чотири магістри з Казахстану завершили навчання на фізико-технічному факультеті ДНУ, отримали дипломи і повертаються працювати до своєї держави. Тіміргалієва Гульнур, Бакіжанова Дінара, Наушєк Кємєл, Бузауова Айим готові стати викладачами в ЄНУ або працювати в організаціях і установах космічного профілю. Вони наполегливо працювали, здобуваючи нові знання і досвід за фахом, успішно займалися науково-дослідною діяльністю під керівництвом викладачів фізико-технічного факультету. Результати їх досліджень опубліковані та представлені на Міжнародних молодіжних науково-практичних конференціях «Людина і космос». Доповіді Тіміргалієвої Гульнур і Бакіжанової Дінари відзначені дипломами конференції як кращі наукові роботи.

Магістри Отєгалі Санжар і Боранбаєва Анаргуль ще продовжуватимуть навчання в ДНУ і будуть захищати дипломи у лютому наступного року. Санжар і Анаргуль також прагнуть стати висококваліфікованими фахівцями, наполегливо йдуть до цієї мети, активно залучаються до проведення наукових досліджень. Кожен з них має по 5 опублікованих робіт, представив низку доповідей на Міжнародних молодіжних науково-практичних конференціях «Людина і космос». Нині три наукових статті, підготовлені цими магістрами, прийняті до публікації у фахових наукових збірниках. Співавтор однієї з робіт – Сагідолдін Даулет, який закінчив навчання в ДНУ у лютому цього року і вже успішно працює викладачем на міжнародній кафедрі космічних систем і технологій, створеної на фізико-технічному факультеті ЄНУ (діяльність цієї кафедри, згідно з угодою, спільно забезпечують ДНУ і ЄНУ).

Всі студенти з Казахстану ставлять перед собою нові завдання і готові їх вирішувати для своєї Батьківщини.

Т.В. Лабуткіна,
заступник декана з наукової роботи ФТФ ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram