Версія для друку

У класичному університеті небайдужі й до проблем землеробства

Дніпропетровський національний університет ім. О.Гончара представив найбільшу кількість студентських робіт на конкурсі «Природне землеробство України – шлях до здоров'я і добробуту нації».

У конкурсі, оголошеному Інститутом стратегічних оцінок при Президентському фонді Леоніда Кучми «Україна», взяли участь 124 студенти з 40 вищих навчальних закладів України. За період його проведення (з жовтня 2011 року по травень 2012 року) на розгляд фахової комісії було надіслано 115 робіт молодих науковців. Традиційно увага учасників зосереджувалась на питаннях екологізації усіх сфер господарської діяльності як пріоритетного напряму аграрної політики України. Тематично роботи учасників конкурсу були розподілені на п’ять груп: «Організаційно-економічні та правові проблеми органічного виробництва та шляхи їх розв’язання», «Організація органічного виробництва в особистих селянських та фермерських господарствах», «Організація органічного виробництва в сільськогосподарських підприємствах (агрофірмах) (на прикладі конкретного підприємства)», «Державне сприяння розвитку органічного виробництва (ціноутворення, кредитна та податкова політика тощо)» та «Організація ринку та маркетингу продукції органічного виробництва (за видами продукції)».

Дніпропетровський національний університет ім. О.Гончара на конкурсі представляли 21 студент з факультету біології, екології та медицини, юридичного факультету, факультету міжнародної економіки та факультету систем і засобів масової комунікації. У своїх неординарних дослідженнях наші студенти продемонстрували високий рівень наукової думки, зумівши якнайкраще проаналізувати особливості натурального виробництва в Україні.

За результатами конкурсу, перше місце у напрямі «Організація ринку та маркетингу продукції органічного виробництва (за видами продукції)» здобула студентка факультету систем і засобів масової комунікації ДНУ Юлія Федотовських зі своєю роботою «Створення інформаційного поля навколо основних видів органічної продукції в Україні» (науковий керівник – С.А. Іванова). Третьою у напрямі «Державне сприяння розвитку органічного виробництва (ціноутворення, кредитна та податкова політика тощо)» стала студентка юридичного факультету ДНУ Ліна Мігіль із дослідженням «Механізм запровадження екологічної сертифікації як інструмента виробництва та споживання екологічно чистої продукції» (науковий керівник – В.Ю. Малий). Ще одна студентка юридичного факультету ДНУ Надія Кравченко посіла сьоме місце у рейтингу за напрямом «Організаційно-економічні та правові проблеми органічного виробництва та шляхи їх розв’язання», представивши роботу «Проблематика та перспективи розвитку органічного виробництва в Україні» (науковий керівник – В.Ю. Малий). Усі переможці конкурсу та їхні наукові керівники були відзначені дипломами і грошовими преміями від Президентського фонду Леоніда Кучми "Україна".

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram