Версія для друку

Бразильські магістри звітували про стажування в Україні

На фізико-технічному факультеті Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара відбувся робочий семінар, на якому були представлені попередні результати науково-дослідних робіт магістрів з Бразилії.

Десять бразильських студентів Федерального університету м. Бразиліа розпочали стажування на фізтесі ДНУ ще в грудні 2011 року. Теми магістерських робіт узгоджувалися з керівниками у Федеральному університеті м. Бразиліа з урахуванням фахової підготовки магістрів та наукових інтересів. У ДНУ ж наукове керівництво цими студентами здійснюють фахівці кафедр проектування і конструкцій літальних апаратів, двигунобудування, систем автоматизованого управління, робототехнічних систем, технічної механіки. Бразильці у своїх дипломних проектах досліджують проектування конструкції ракет-носіїв, проблеми створення двигунних систем ракет-носіїв, перспективні матеріали для космічної техніки, системи керування ракет-носіїв та космічних апаратів, проектування та експлуатація станцій зв’язку з космічними апаратами.

За період стажування студенти з Федерального університету м. Бразиліа набули нових знань у галузі космічної техніки, отримали новітні науково-практичні результати у своїх роботах, успішно взяли участь у Міжнародній молодіжній науково-практичній конференції «Людина і космос». Доповіді усіх - Alimandro Correa Adriana Elyza, Queiros Vilanova Cristiano, Rezende Prado Dos Santos Fabio, Royer Chaurais Jefferson, Kaled Da Cas Pedro Luis, Gama De Suoza Andre Luiz, Silva De Oliveira Fabio, Figueiro De Oliveira Gabriel, Camargo Gomes Rodrigo, Ferreira Fraga Felipe викликали зацікавленість фахівців та відзначені дипломами.

Студенти продемонстрували основні результати своїх розробок та сформулювали плани подальшої роботи на останній термін перебування в ДНУ. Наукові керівники відзначили глибокий рівень їхньої теоретичної підготовки, наполегливість, а також те, що значний обсяг навчального матеріалу в галузі ракетно-космічної тематики був засвоєний практично з нуля. За словами викладачів, вони із задоволенням запропонували б цим магістрам продовжити роботу в аспірантурі Дніпропетровського національного університету.

Декан ФТФ ДНУ ім.О.Гончара,
професор Олександр Миколайович Петренко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram