Версія для друку

Зорепад на філфаці

Філфак ДНУ ім. О. Гончара сипав перлинами у затишній залі Національного аерокосмічного центру освіти молоді ім. Макарова. На сцені з’являлися учасники конкурсу „Яскрава особистість ФУІФтаМ-2012”.

Уже другий рік на одному з найбільших та найяскравіших факультетів ДНУ - української й іноземної філології та мистецтвознавства - проводиться це свято своєрідних підсумків корисних справ за рік. Талановита й креативна студрада факультету на чолі з Альоною Сівковою влаштувала чимало оригінальних сюрпризів. Так, через несправність машини часу на сцені поруч із ведучими з’явилася ще одна пара ведучих у стилі ретро з минулого століття - вийшов цікавий квартет. А пильне студентське око зафіксувало на відео мобільного телефону блукаючого поверхами першого корпусу... Олександра Сергійовича Пушкіна, його й тут не залишала муза: «Я помню чудное мгновенье – передо мной открылся лифт...».

За підсумками попереднього студентського голосування та висновками компетентного журі у складі керівництва факультету, викладачів і „почесних” студентів ФУІФтаМ у номінації „Найкращий порадник” перемогла Наталя Петрівна Олійник - завідувач кафедри української літератури. Вона сучасна, стильна, уважна, завжди радо підтримує будь-яку творчу та наукову ініціативу.

„Золотий голос ФУІФтаМ” – п’ятикурсниця Катерина Долгополова.

Найкращою у номінації „Наукова креативність” виявилась Наталія Анатоліївна Городнюк – людина з широким колом інтересів, серед яких центральне місце займає література першої половини ХХ-го століття. Вона користується заслуженою повагою студентів, на її лекціях ніколи не буває нудно, вміє викласти цікаво навіть „найсухіший” матеріал.

А от „Творча креативність” факультету - Олена Сергіївна Палькевич, яка є старшим викладачем кафедри романської філології, керівником студентського франкомовного театру «Феєрія». Усі без винятку – і викладачі, і студенти, відзначають відмінне почуття гумору Олени Сергіївни. А це чи не найкоротший шлях до серця студента!

Футбольна команда ФУІФтаМ вперше в історії дійшла до півфінального поєдинку з комадою фізико-технічного факультету і таким чином стала першою у номінації „Прорив року”. Перемігши перед цим команду історичного факультету з рахунком 8:2 хлопці спростували давню істину, що філологічний факультет – лише для дівчат.

„Оратор року” - студентка німецького відділення Наталя Пірогова, переможниця цьогорічного конкурсу «Запалені словом та часом».

Перша у номінації „У ритмі ФУІФтаМ” – студентка п’ятого курсу англійського відділення Валерія Жук, дівчина, про хореографію якої можна говорити безкінечно, але краще побачити її танці на власні очі.

„Найкраща група та куратор року” – групи УФ-09 на чолі з М. Ю. Шевченко та УА-09-5,6 з куратором Ю.В. Сердечним.

Люди, без роботи яких все на факультеті вийшло б із ладу, „герої нашого часу” – лаборанти. І краща серед них, на думку студентів, - Тамара Петрівна Рудко з кафедри української літератури.

І, нарешті, найулюбленіша номінація на факультеті – „Перший хлопець на ФУІФтаМі”. Це студент французького відділення Владислав Дозоренко. На 8-ій французькій театральній сесії студентський театр „Феєрія”, учасником якого є Влад, лише один крок відділив від перемоги. Але, незважаючи на це, слава про нього дійде до самого Парижа, куди і відправиться цього літа актор студії - Владислав Дозоренко у якості переможця номінації «Краща чоловіча роль».

Людина, яка є „серцем і душею великої філологічної родини”, декан Ірина Степанівна Попова вручила організаторам свята солодкий подарунок, а переможцям номінацій пообіцяла привабливе заохочення, як і минулого року, - згідно зі службовим розпорядженням, від кожної кафедри по два студенти отримають відмінні оцінки, не складаючи екзамен, за дисциплінами цієї кафедри.

Ведучі у ретро-стилі не пожалкували, що випадково потрапили на свято до філологів і зробили висновок, що з якого б часу ти не був, якою б епохою не переймався - захоплюватись яскравістю особистостей та подій може кожен.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram