Версія для друку

Орієнтація у правильному напрямі!

Кафедра фізичного виховання та спорту Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара провела один із найулюбленіших спортивних заходів наших студентів – спортивне орієнтування на місцевості.

Юнаків та дівчат, бажаючих взяти участь у захоплюючих перегонах, зібралося понад сто чоловік. Суддями змагань виступили викладачі кафедри Валерій Алімович Ніколенко, Валерій Вікторович Заєрко та Віра Володимирівна Комарова.

Цього року контрольних пунктів, які мали віднайти учасники, поменшало – їх було лише п’ять, час проходження маршруту залишився без змін – півгодини. Розташовувались визначені суддями пункти скрізь: і біля гуртожитків, і корпусів університету, і просто в парку. Стартували спортсмени з поля, туди ж мали і повернутися. Кожен з них отримав карту з умовними позначками і анкету, в якій значилися ініціали, факультет, а також контрольні точки орієнтування, які необхідно було прокомпостувати.

Першими в лінію вишикувалися хлопці і після чіткого інструктажу викладачів стрімко розбіглися врізнобіч. Одразу ж за ними розпочали змагання і дівчата. Не пройшло, мабуть, і половини з відведеного на дистанцію часу, а юнаки вже почали повертатися, як і передбачалося, з пробитими у п’яти місцях анкетами. Невдовзі повернулись з дистанції й дівчата…Веселі, з блиском в очах – зрозуміло й без слів – орієнтування добре підняло всім настрій!

Розповідає студентка хімічного факультету Дарина Мамеко, яка дісталася фінішу однією з перших:"Я беру участь у спортивному орієнтуванні вже не перший рік, і мені це дуже подобається. Взагалі поважаю спорт, можливо, тому і отримую від нього задоволення! Крім того, на змаганнях часто зустрічаюся з іншими студентами, потім ми починаємо товаришувати. Тож завжди є що згадати!"

"Переживаєш невимовні емоції, коли біжиш на фініш і розумієш, що ти перший. Це просто незабутнє відчуття! – ділиться враженнями і переможець змагань серед юнаків Артем Мірошниченко. – Загалом, спорт – це моє життя, особливо орієнтування! Я тренуюся під керівництвом Анатолія Леонідовича Маслакова і вже дев’ять разів виступав за район та одного разу був учасником обласних перегонів. Я дуже люблю спорторієнтування і з радістю брав би участь у подібних змаганнях іще!" – говорить Артем.

У підсумку, університетська командна першість зі спортивного орієнтування виглядає наступним чином:
I місце – хімічний факультет;
II місце – факультет психології;
III місце – геолого-географічний факультет.

Переможці серед юнаків:
I місце – Артем Мірошниченко, геолого-географічний факультет;
II місце – Сергій Ляш, факультет прикладної математики;
III місце – Олексій Гребешков, факультет прикладної математики.

Переможці серед дівчат:
I місце – Софія Козаченко, історичний факультет;
II місце – Дарина Мамеко, хімічний факультет;
III місце – Дарина Кустова, хімічний факультет.

Успіхів та міцного здоров’я вам, наші юні спортсмени!

СК ДНУ ім.О.Гончара, ст. викладач І.М. Головійчук,
студентка ІІІ курсу ФСЗМК Богдана Баланда


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram