Версія для друку

Студенти – університету!

21 квітня у Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшов день довкілля, у якому взяли участь понад 300 студентів та викладачів університету.

Роботи виконувались згідно з детально розробленим планом. Так, на території студмістечка підметені всі доріжки, прибрані спортмайданчики, побілені бордюри. Багато працювали у ботанічному саду – там спиляно дерева, прибрано листя, обрізано кущі-сухостої та ін. На території спортмайданчиків облагородили футбольне поле, а також звалище, яке знаходиться поруч. Студенти економічного та геолого-геграфічного факультетів працювали біля Палацу студентів.

Проректор з адміністративно-господарчої роботи М.М. Ружин, під керівництвом якого традиційно проходять дні довкілля у ДНУ, зазначив: „Захід усім сподобався, тому що працювали з вогником, з бажанням зробити університет кращим. Хотілося б відзначити високий рівень свідомості наших студентів, вони прагнуть навчатися у чистому університеті. Ми повинні любити наше місто і дбати про нього. Разом зі студентами працював перший проректор університету Олександр Олексійович Кочубей, інші проректори. З великим задоволенням повідомляю, що дружний колектив ради студентів працював у парку Гагаріна, зібрав чимало сміття, пляшок. Хочу наголосити, що дні довкілля у нас розпочалися ще 31 березня, щотижня територія університету приводилася у належний стан. Незабаром буде проведена ще одна акція - висадка алеї в студентському містечку біля блоку лекційних аудиторій, у ній візьмуть участь декани. Ідею підтримали усі факультети, а два декани особисто очолили роботу студентів 21 квітня. Це декан фізико-технічного факультету Олександр Миколайович Петренко та декан юридичного – Сергій Іванович Поляков. Завідувач лабораторії ботанічного саду Анатолій Миколайович Кабар відзначав злагоджену роботу (з піднесеним настроєм і посмішкою) студентів економічного факультету у ботанічному саду, який потребує найбільшого фізичного навантаження. Також вдячний декану факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Ірині Степанівні Поповій за підготовку стенду з яскравими фото нашого дня довкілля”.

Останнім акордом акції „За чисте довкілля” стане всеукраїнський день довкілля 5 травня, ініційований Міністерством освіти та науки, молоді та спорту.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram