Версія для друку

Всеукраїнська олімпіада з видавничої справи

Цього року з 2 до 4 квітня гостинний Львів приймав у себе учасників Всеукраїнської олімпіади й конкурсу студентських наукових робіт з видавничої справи та редагування, серед яких були і студенти факультету систем і засобів масової комунікації Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара. Ці заходи – чудова нагода для студентів перевірити свої знання та професійні навички, поспілкуватися зі своїми колегами з інших університетів. А їх цього року приїхало аж з п’ятнадцяти ВНЗ!

Потішила хороша організація. Гостей зустрічали на вокзалі, допомагали облаштуватись у готелях та гуртожитку. Cтуденти-волонтери радо пропонували провести екскурсію містом. Загалом Академія друкарства справила гарне враження. Чудове місце, де, здається, навчатися можна навіть у коридорах, бо стіни прикрашені багатьма схемами та ілюстраціями, наприклад, з оформлення видань.

Власне, завдання були не складними, хоча й досить цікавими. Необхідно було, по-перше, виконати 25 тестів з історії видавничої справи та загального редагування. І, по-друге, проаналізувати книжку із запропонованих та внести пропозиції щодо покращення видання. На все про все було дві години. На жаль, через брак часу у другому завданні можна було встигнути проаналізувати лише художньо-технічне оформлення видань, але й тут знайшлося чимало роботи для майбутніх видавців.

Студентки нашого університету продемонстрували хороший рівень знань - і отримали призові місця. Так, в олімпіаді студентка групи ЗВ-08 Анастасія Ковальова зайняла друге місце. У конкурсі наукових робіт переможницею стала студентка групи ЗЖ-11-с-1 Ольга Алексєєнко, а студентка групи ЗВ-11-с-1 Ганна Гура виборола третє місце.

Львів’яни відзначили нагородами не лише переможців, а й учасників конкурсу, подарувавши усім милі призи за участь. А переможцям дісталися наукові видання Академії, що свідчить про бажання закладу піклуватись про покращення якості підготовки фахівців у галузі, яких, до речі, запрошували приїздити до Львова в аспірантуру.

Кафедра видавничої справи та міжкультурної комунікації ДНУ ім.О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram