Версія для друку

Вчорашні випускники ЛІТу: про вибір спеціальності

У Ліцеї інформаційних технологій при Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара відбувся День економіки. Він пройшов у вигляді дискусії між ліцеїстами одинадцятих класів та викладачами провідних кафедр економічного факультету, а також їх студентами, випускниками ЛІТу.

Думаю, ніхто не сумнівається, що питання вибору майбутньої професії – найскладніше для випускника. Саме від цього залежить майбутнє: кар’єра, інтереси, коло друзів і, врешті решт, рівень задоволеності життям! Тому так важливо зробити вибір зважено, самостійно й відповідально, прислухаючись при цьому до порад батьків, викладачів, старших друзів.

Професор О.Й. Шевцова, доцент С.К. Кучеренко, старший викладач Л.В. Харакоз, викладачі О.А. Романюха та Д.А. Бесчастна провели профорієнтаційну роботу з випускниками з приводу їхнього подальшого навчання та вибору майбутньої спеціальності. Значна увага була приділена особливостям саме економічного факультету ДНУ, його науково-технічної бази та методичного забезпечення навчального процесу, а також покращенню зв’язків між студентами та їхніми майбутніми колегами.

Я, як ліцеїстка в минулому, а нині студентка четвертого курсу напрямку підготовки «Прикладна статистика», можу собі уявити усі сумніви теперішніх абітурієнтів і чудово розумію, як їм потрібна допомога в цей непростий і відповідальний момент. Тому саме ми – студенти, намагалися їм показати іншу «сторону медалі»: розповісти не лише про свої лекції й екзамени, а й приділити увагу можливостям участі у різноманітних конкурсах, семінарах, навчальних і бізнес-програмах.

Варто також зазначити, що для багатьох ЛІТівців це було не перше знайомство, адже багато з них протягом року працювали над власними науково-дослідницькими роботами з економіки в рамках конкурсу-захисту Малої Академії Наук України під керівництвом викладачів економічного факультету ДНУ і досягли в цьому значних успіхів.

За останні роки плідна співпраця економічного факультету і ЛІТу принесла свої здобутки, і багато випускників ліцею поповнили ряди студентів-економістів Дніпропетровського Національного університету імені Олеся Гончара.

Катерина Фомкіна,
студентка ЕС-08-1 ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram