Версія для друку

Миттєвості життя

16 грудня у Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара відкрилася загальноуніверситетська фотовиставка-конкурс „Миттєвості життя: свята та будні”. Це вже восьмий фотоконкурс, який щорічно організовує Центр гуманітарних проблем освіти та факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства за підтримки ректорату та факультетів ДНУ. Цього разу 42 фотоаматори з різних факультетів представили на фотовиставці свої роботи, всього для фотоконкурсу відібрано більше 350 світлин.

Виставку відкрив проректор з науково-педагогічної роботи у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді професор Валентин Іваненко. Вітаючи учасників, Валентин Васильович промовив:

- Мені дуже приємно разом зі студентами та викладачами вже увосьме відкрити цю яскраву й наповнену змістом фотовиставку-конкурс, в яку вкладено часинку студентських і викладацьких сердець. Емоції, що сповнили мене, коли я оглянув виставку, – позитивні, яскраві й доброзичливі. Відверто милуючись творами наших студентів і викладачів, мені хочеться відзначити розмах, якого набула наша ініціатива проведення таких заходів в масштабах факультету, в університеті, у вишах регіону. Навіть у всеукраїнському просторі використовуються наші бренди – назви фотовиставок, їх підрозділів. Кілька років тому у нас була фотовиставка „Моя країна – Україна”. Згодом, у минулому році, виставка з такою ж назвою відбулася в Києві.

Фотовиставки останніх років „Мій ріднокрай-2009: Портрети і пейзажі”, „Моя Alma mater”, „Світ крізь посмішку” стали подіями не лише для ДНУ, а й для всієї Дніпропетровщини. Відвідувачів зі шкіл, коледжів, вузів, громадських організацій, засобів масової інформації було достатньо. Оглянули виставки й представники іноземних делегацій, які постійно цікавляться нашим університетом.

Цьогорічна виставка також вражає насиченістю і різнобарв’ям приємних миттєвостей, які вдалося зупинити для того, щоб подарувати друзям. Наприклад, у розділі „Свята і будні ДНУ” сконцентровані фото з університетського архіву, які переконливо свідчать про досить насичене життя нашого колективу. А стенд „Все у нас цікаве й справжнє...” показує деякі фрагменти діяльності культурологічного клубу „В гостях у ректора ДНУ імені Олеся Гончара М.В. Полякова”. „Мальовничий ріднокрай”, „Обличчя часу в об’єктиві студентів”, весілля, відпочинок, навчання – світлини, виконані з любов’ю до рідного краю, до свого університету, батьків, сім’ї, до братів наших менших. Приємно вразила географія світлин: студенти і викладачі майже всіх факультетів взяли участь у фотоконкурсі.

Наприкінці виступу проректор подякував усім організаторам конкурсу, побажав учасникам і гостям хороших вражень, успіхів і перемог.

З чудовою подією у творчому житті університету привітала присутніх директор Центру гуманітарних проблем освіти доцент Наталя Олійник, відзначивши неабияку значимість цього конкурсу у творчому розвитку студентів, їх ерудиції, спостережливості та формуванні професіоналізму й естетичного смаку:

- Сьогодні у рамках регіональної науково-практичної конференції ми презентуємо для вас ще один діючий в університеті виховний проект – виставку-фотоконкурс світлин „Миттєвості життя: свята та будні”. Відкриваючи у 2004 році першу виставку „Дніпропетровськ очима студентів”, ми думали, що довго цей проект не буде жити. Але сьогодні – це вже традиція в нашому університеті, яка з кожним роком все вдосконалюється та розширює свою географію. Ми дуже пишаємося своїми аматорами-фотографами, які інколи перевершують професіоналів, особливо у виборі теми та ракурсів композиції.

Також публіку привітала завідувач методичного кабінету Центру гуманітарних проблем освіти Валентина Архірєєва. Вона запросила всіх уважно переглянути світлини й проголосувати, опустивши до скриньки листівки, де потрібно зазначити назву кращої, на їх погляд, світлини й прізвище автора, за якими і будуть визначені переможці. Автори кращих світлин будуть нагороджені Почесними грамотами ДНУ та грошовими преміями.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram