Версія для друку

Пенсіонерам – тротуари, а студентам – КВК

З такими побажаннями на звітну зустріч з депутатами прийшли виборці 53 виборчого округу.

Спільну зустріч зі своїми виборцями провели депутат Дніпропетровської міської ради, ректор ДНУ ім. О.Гончара Микола Вікторович Поляков та депутати Жовтневої райради, голова профкому ДНУ Олег Леонідович Тупиця і начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райради Віталій Цибенко. На зустріч прийшли ініціативні й відповідальні керівники житлово-будівельних кооперативів і товариств співвласників багатоквартирних будинків, представники квартальних комітетів, голови студрад 15 гуртожитків, розташованих в окрузі, і просто небайдужі мешканці мікрорайону. Зазначимо: більшість присутніх входить до створеної за депутатською ініціативою окружної громадської ради, бо саме їм відомо, хто з сусідів потребує першочергової допомоги, і які роботи треба терміново провести для запобігання аварійних ситуацій. «Ми працюємо спільно і узгоджено з депутатами райради і з громадською радою, адже ті невеликі гроші, що виділяються для надання адресної допомоги, мають йти на вирішення першочергових задач», - наголосив Микола Вікторович Поляков.

«У 2011 році з заявами про надання адресної грошової допомоги до нас звернулося 104 особи, 92 з них отримали гроші. Відмовлено у допомозі було шістьом заявникам, що вже отримали у поточному році гроші з міського бюджету, у чотирьох випадках заявники не надали повний пакет документів відповідно до «Положення про надання адресної матеріальної допомоги окремим категоріям громадян м. Дніпропетровська», один із заявників відмовився через те, що допомога була, на його думку, замалою. Загальна сума коштів, виданих громадянам становить 30 тисяч гривень. Переважна більшість тих, хто звернувся до громадської приймальної або через соціальних працівників територіального центру, отримали кошти на придбання ліків, на оперативне медичне втручання. В залежності від рівня забезпеченості, розмір допомоги коливався від 200 гривень до 850 гривень», - зазначив М.В. Поляков.

Близько 200 тисяч бюджетних гривень було виділено на проведення поточних ремонтів, реконструкцію, придбання обладнання для школи та дитячого садочка, що розташовані на 53 міському виборчому окрузі. У вирішенні питань ремонту житлового фонду вирішили діяти спільно. Так, ремонт покрівлі у будинку № 20 по вул. Погребняка коштував 85 тисяч гривень, з них 40 тисяч було виділено з міського бюджету, 5 тисяч – з районного, 40 тисяч зібрали мешканці будинку. Голова житлово-будівельного кооперативу «Мрія» Алла Олександрівна Корота говорить: «Ми хотіли б висловити велику подяку нашим депутатам Миколі Вікторовичу Полякову і Віталію Михайловичу Цибенку, адже вони не тільки виділили кошти на ремонт покрівлі, а й допомогли з оформленням документів. Нарешті ми спокійно зустрічаємо осінь і зиму». Ніна Іванівна Літун і Людмила Анатоліївна Трусова, що мешкають по вулиці Пісаржевського, 3 прийшли подякувати за виділення коштів на заміну труб холодного водопостачання. «В нашому будинку склалася аварійна ситуація, у підвалах накопичується вода, термінової заміни потребує каналізаційна мережа. Завдяки депутатам, нам було виділено 25 тисяч гривень, і зараз починається ремонт», - говорять жінки.

Звіт за 10 місяців депутатської роботи багато часу не забрав, основну частину зустрічі присвятили обговоренню «болючих місць» мікрорайону, де необхідне застосування спільних зусиль. «Ви краще за нас знаєте, як ми працювали ці 10 місяців, - говорить Олег Леонідович Тупиця, - адже наша робота щодня у вас на виду. Проведено ремонт теплотраси на вулиці Погребняка, 22, відремонтовано електропроводку у буд. 16 по вулиці Гоголя і буд. 4/6 по вулиці Гусенка. Проведено реконструкцію парку Г. Андрусенко. Зрозуміло, що для спеціалізованої школи № 71 необхідно значно більше коштів, але й та 21 тисяча гривень, виділена на придбання меблів і обладнання, допоможе створити затишок у кількох класах. Для дитячого садочка № 134 придбані газова плитка і кухонне обладнання».

Голова товариства співвласників багатоквартирних будинків «Прометей» Євгенія Євгенівна Губкіна від мешканців будинків, розташованих по вулиці Чонгарській і провулку Прилуцькому, звернулася до депутатів з проханням обладнати тротуар, адже донині на цих вулицях існує лише дорога для автотранспорту, а пішоходи щодня ризикують своїм життям. Наболілим залишається питання спилювання дерев, що рвуть електричні дроти: кооператив міг би сам оплатити роботи зі спилу, але отримання дозволу вимагає такої бюрократичної тяганини, що без депутатської допомоги не впоратися. Як справедливо зазначають мешканці, під час ожеледиці в осінньо-зимовий період ця проблема загостриться.

Різноманітність в перебіг зустрічі внесли студенти. Не дуже переймаючись побутовими проблемами, вони попросили у депутатів допомоги в організації КВК турніру серед 15 гуртожитків, де мешкають студенти ДНУ ім. О.Гончара і ПДАБА. Микола Вікторович Поляков доручив їм сформувати команди гуртожитків, а сам пообіцяв допомогу в проведенні відбіркових і фінальних змагань.

Марта Нільська


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram