Версія для друку

Журфак, я люблю тебе!

20 років у Дніпропетровському національному університеті готують журналістів.

Він – веселий, він – креативний, він – доброзичливий, він – гостинний, він – пропонує свободу думки і дій, він – готує прекрасних фахівців. Він – це факультет систем і засобів масової комунікації, який 24 листопада відзначив свій ювілей. Це один із наймолодших і найдинамічніших факультетів університету, випускники якого працюють не тільки у дніпропетровських та загальнонаціональних виданнях, на телеканалах та радіостанціях, але й з успіхом підкорюють світову медіаіндустрію.

Підготована вистава у Палаці студентів ДНУ стала особливою для всіх, хто має відношення до цього факультету, адже дружна сім'я медійників святкувала одразу дві важливі дати. Ось уже 20 років як у нашому університеті існує спеціальність «журналістика», яка раніше опановувалася в режимі факультативу. І вже 15 років як студенти навчаються і отримують дипломи факультету систем і засобів масової комунікації, де до спеціальності «журналістика» додалися іще «видавнича справа та редагування» і «реклама та зв'язки з громадськістю». Того святкового вечора декан факультету і його батько-засновник, заслужений журналіст України, професор Володимир Дмитрович Демченко радо приймав вітання від керівництва області, міста й університету, від керівників засобів масової інформації і, звичайно ж, від випускників.

Без сумніву, ювілейний концерт для всіх присутніх у залі став вечором спогадів. Адже герої сценок, пісень і відеороликів допомагали їм повернутися у ті часи, коли вони самі тільки вступали до університету, проводили час на парах, здавали перші іспити, захищали дипломи. До своїх шкільних мрій про майбутню професію поверталися й студенти першого курсу. Як виявилося, міфи про журналістику для них розвіялися одразу після початку навчання.

Зокрема, про те, чому вчить ФСЗМК, розповіли студенти четвертого курсу. Їхній жартівливий фільм, побудований із найвідоміших висловлювань про журналістику, таких, наприклад, як «Журналістика – четверта влада», викликав у залі шквал позитивних емоцій.

Побачити день звичайного студента факультету його власними очима і очима викладачів присутні змогли завдяки роботі п'ятикурсників. На екрані змінювалися кадри насиченого подіями життя журналістки, що крутиться як дзиґа, поєднуючи роботу і навчання. Так з'являються пропуски і борги – пояснює п'ятий курс.

Та факультет журналістики – це не тільки талановиті студенти, але й прекрасні викладачі. Саме про тих, хто готує майбутніх професіоналів, і відзняли свій чудовий фільм другокурсники. Про них, для кого факультет – це і місце роботи, і другий дім, і дружна сім'я… «У нас були суворі викладачі, але ми вдячні за це», – пояснює нинішнім студентам журфаку колишня його студентка, а тепер автор і ведуча програми на 34 телеканалі Оксана Немировська.

До підготовки концертної програми залучилися також інші випускники ФСЗМК: від першого набору 1991 року й до останнього випуску. Так, студенти третього курсу, провівши інтерв’ю із «зоряними вихованцями», створили цікавий фільм про те, яким був факультет і студентське життя десять років тому. А змінилося зовсім мало: випускники пригадували викладачів, яких і зараз знає кожен студент, веселе життя в гуртожитку на Гагаріна, їдальню НДІ «Чормет» і дружню атмосферу повсякденного життя творчих людей, кожен з яких цікавий по-своєму. У цих відповідях кожний присутній, неодмінно, зміг знайти щось для себе. Головну ж пораду дав випускник 2002 року Євген Міхін, ведучий програми «Події» на телеканалі «Україна»: «Насолоджуйтесь і нехай щастить!» - сказав він.

Журфак, я люблю тебе!
Ольга Кравченко,
3 курс ФСЗМК


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram