Версія для друку

ДНУ запрошує школярів у лінгвістичну подорож країнами Європи

19 листопада 2011 року лабораторією країнознавства при кафедрі романської філології ФУІФМ ДНУ ім. О.Гончара в рамках розмовного клубу «Зустрічі з Францією» проведено захід «Лінгвістична подорож романомовними країнами Європи», на який були запрошені понад 70 учнів 8, 9, 10, 11 класів зі шкіл м. Дніпропетровська (ЗОСШ № 126, 141, 55, 71) та м. Дніпродзержинська (гімназія №11, колегіум 16).

Захід було присвячено сучасним романським мовам. Зустріч із учнями розпочала в.о. завідувача кафедри романської філології доц. Кірковська І.С., яка розповіла про використання та розповсюдженість романських мов у сучасному мовному просторі, а також який попит існує на ці мови в Україні та Дніпропетровському регіоні зокрема.

Завданням заходу була популяризація французької й інших романських мов серед учнів ЗОCШ Дніпропетровського регіону, а також відновлення і підтримка безперервного зв’язку між ЗОСШ, де викладаються романські мови та профільною кафедрою ДНУ ім. О. Гончара.

Сам захід було проведено у формі майстер-класів. Франкомовний розмовний клуб «Зустрічі з Францією» провела ст.викл. Палькевич О.С. У групі французької мови працювали учні спеціалізованої ЗОСШ з поглибленим вивченням французької мови №126 та учні й викладачі зі шкіл м. Дніпродзержинська. Під час своєї роботи учні разом з викладачами здійснювали віртуальну подорож до Парижа, працювали в групах, складали фото- та відео листівки.

Засідання груп португальської мови під керівництвом викл. Сутуліної Л.Г., та італійської мови під керівництвом викл. Червоної О.С., викл. Шевченко М.Ю. відвідали учні ЗОСШ №141, 71, 55 м. Дніпропетровська. Разом із викладачами кафедри й студентами старших курсів школярі взяли участь у віртуальній подорожі до Португалії та Італії, ознайомилися з культурою, звичаями цих країн та не тільки. Запрошені на захід студенти факультету ФУІФМ із задоволенням прийняли участь у рольових іграх, виконуючи різноманітні ролі: гіда, працівників аеропорту, продавців, водіїв міського транспорту, офіціантів, листонош. Учні шкіл мали змогу відчути себе поважними офіційними особами, які прибули до іноземної країни, а також разом зі студентами заспівати відомі португальські та італійські пісні. Рівень знань іноземної мови студентів факультету ФУІФМ, які допомагали викладачам кафедри організовувати захід, справив надзвичайне враження на учнів шкіл.

Під час заходу учні не лише отримали задоволення від уроків, побудованих у вигляді рольових ігор: разом із країнознавчими аспектами вони змогли набути перші навички мовлення португальською й італійською мовами та отримати свій перший досвід спілкування ними, взяти участь у конкурсах та вікторинах. Школярі з достатнім рівнем володіння французькою мовою мали додаткову практику мовлення, крім того всі вони мали змогу познайомитися з викладачами кафедри романської філології та зазирнути в світ студентського життя на ФУІФМ.

Кірковська І.С., к.філол.н., доцент
в.о. завідувача кафедри романської філології


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram