Версія для друку

Сценічні баталії першокурсників

У Міжнародний День студента відбувся фінальний етап міжфакультетського фестивалю-конкурсу Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара "День першокурсника – 2011".

"Дебютантам – можна все!" – з таким сміливим твердженням 17 листопада на сцену Палацу студентів ДНУ вийшли представники 13 факультетів, щоб позмагатися за почесне звання кращого творчого факультету та отримати жаданий Кубок ректора. Для енергійних першокурсників участь у цьому конкурсі – чудова нагода заявити про себе, прославитися на весь університет та продемонструвати розмаїття своїх талантів. Оцінити аматорський мистецький потенціал амбітних конкурсантів того вечора взяло на себе обов’язок вельмишановне журі на чолі із заступником директора Палацу студентів Ольгою Винокуровою. Професійним суддям належало обрати найкращі студентські номери у трьох номінаціях ("Вокал", "Оригінальний номер" та "Хореографія"), переможці яких у якості призів отримували запрошення на Студентський бал, що з нагоди святкування Міжнародного Дня студента проводився у культурному центрі "Опера".

Колоритна концертна програма фестивалю розпочалася привітальними словами голови Ради студентів Дніпропетровського національного університету Микити Плясова. Всім учасникам Микита від щирого серця побажав впевненості у власних силах та націленості на перемогу: "Не бійтеся виступати, не бійтеся цієї сцени, – закликав він студентів. – Вдало користуйтеся наданим шансом та своєю яскравою молодістю!" Одразу після цього розпочались творчі випробування першокурсників, які своїми виступами створили справді феєричну атмосферу в залі. Глядачі змогли насолодитися двогодинним барвистим шоу: юні конкурсанти тішили гостей гарним співом, дарували запальну хореографію та цікаві оригінальні номери. Зокрема, велику кількість оплесків вдячної аудиторії зірвали талановиті виступи вокалістів Юлії Запольської з її проникливим акапельним виконанням народної пісні; харизматичної Дарини Печерської чи віртуозного гітариста Дмитра Алманова. Красою творчого задуму у танцювальних номерах публіку найбільше вразили студенти, які створили заворожуюче світлове шоу, склавши із ліхтариків абревіатуру ДНУ, – у такий спосіб висловивши любов до рідного університету. Але сповна насолодитися креативом і артистизмом новоспечених студентів ДНУ глядачі змогли, переглянувши різножанрові постановки категорії "Оригінальний номер". Так, наприклад, збірна факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства показала актуальну комедійну сценку "Євро-2012", студенти факультету психології – переконливу синхробуфонаду на соціально-психологічні теми, а факультет міжнародної економіки вразив незвичайною імітацією звуків дощу. Ці талановиті виступи нікого не залишили байдужим! Також, окрім творчих доробків студентів-новачків, на гостей вечора у програмі чекали яскраві позаконкурсні номери та зразкові виступи художніх колективів Палацу студентів ДНУ.

У такій захопливій атмосфері непомітно підійшов час підбиття підсумків творчого огляду. Всі конкурсанти були урочисто нагороджені почесними дипломами учасників фестивалю. Та перш, ніж присутні дізнались ім’я його переможця, на сцену для нагородження спеціальним призом запросили продюсера телепроекту "Сінема Шоу" на Дніпропетровському державному телеканалі В’ячеслав Поляков. Зі своєї сторони, пан Поляков наголосив, що студенти Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара впевнено займають позицію кращих молодих артистів-аматорів у місті. А серед усіх конкурсних виступів того вечора він особливо відзначив акторську гру у сценці "Євро-2012"студентів факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства – саме цим хлопцям і дівчатам дісталися нагорода і звання "Краща акторська майстерність". Загалом же переможцями фестивалю "День першокурсника" цьогоріч стали: у номінації "Вокал" – Юлія Запольська (факультет суспільних наук та міжнародних відносин); у номінації "Оригінальний номер" – Дмитро Савінський, Анна Веселова та Юлія Пономаренко (економічний факультет) і в номінації "Хореографія" – Олександр Зінченко (факультет психології). Гран-прі фестивалю та заповітний Кубок ректора заслужено отримали студенти економічного факультету.

Вітаємо щасливих переможців, для яких нинішній "День першокурсника" став, можливо, першим, але далеко не останнім студентським конкурсом. Маємо надію, що усі вони надалі у нашому університеті не тільки успішно примножуватимуть свої знання, але й активно розвиватимуть таланти. Тож ласкаво просимо до великої творчої сім'ї ДНУ!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram