Версія для друку

Завжди в авангарді молодіжного театрального руху

До Міжнародного дня студента у Палаці студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відкрився ХІІ фестиваль студентських театрів «Театральна сесія-2011» за участю колективів з України та Росії.

Це свято, засноване Дніпропетровським національним університетом імені Олеся Гончара та творчим колективом Палацу студентів, уже тринадцять років незмінно в авангарді молодіжного театрально руху. Як відзначає художній керівник Палацу студентів Оксана Рудковська, цього року фестиваль зібрав рекордну кількість учасників – шістнадцять: сім колективів з Дніпропетровська, інші є представниками Запоріжжя, Донецька, Краматорська, Волгограда, Києва: «До уваги глядачів – і акторська майстерність трьох дебютантів - жіночого театру «Не генії» з Дніпропетровська, київського «Бабаєвський» і театру «Вісім» із Запоріжжя. «Театральна сесія» – казково-цікавий фестиваль, де протягом кількох днів представляються усі жанри: комедія, трагедія, пантоміма, синтез цих жанрів… Мені здається, що кожен, хто переглядатиме наші вистави, знайде свій колектив і свій спектакль. А режисерське журі визначить виконавців кращої чоловічої та жіночої ролі, кращої чоловічої та жіночої ролі другого плану, кращу режисуру».

Під час урочистого відкриття учасників та глядачів фестивалю привітали з побажаннями творчого спілкування директор Палацу студентів ДНУ Вадим Вікторович Стукало та заступник Дніпропетровського міського голови Ірина Георгіївна Зайцева. Першим на відкритті фестивалю, яке було одночасно і першим конкурсним днем, був виступ Дніпропетровського студентського театру «Крупний план». Його режисер Сергій Палеонок розповів нам про діяльність свого колективу: «Незважаючи на нелегкий період підготовки, ми підготували програму мініатюр. Як завжди, це чорний кабінет, тобто актор себе виражає незалежно від одягу. Як завжди, дівчат більше, як і протягом всього дванадцятирічного існування колективу. У наших виставах панує деколи іронія, деколи сарказм, а інколи глядачеві самому вирішувати. Жартуємо на різні життєві теми, окрім політики та релігії. Внутрішня цензура – це я і мої вихованці, а загалом колективу довіряють, тому ми самі визначаємо, що будемо представляти на «Театральній сесії», кожного року показуємо нові програми, інколи спектаклі. Вибір залежить від складу колективу, який повністю оновлюються кожні 3-4 роки, відповідно, змінюється і стиль. Із задоволенням перегляну всі вистави «Театральної сесії», адже колективи різні, по-своєму цікаві, для мене це новий досвід».

Глядачам «Театральної сесії» ведучі теж надали відповідальне доручення – присудити приз глядацьких симпатій. Для цього на зворотній стороні запрошення їм необхідно вказати той колектив, який найбільше заволодів їхнім серцем. Тож з нетерпінням чекаємо підсумків фестивалю.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram