Версія для друку

У ДНУ з’явилася ще одна чемпіонка

Це шістнадцятирічна студентка другого курсу кафедри соціології факультету суспільних наук і міжнародних відносин Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Катерина Васильєва. У складі національної збірної команди України дівчина завоювала золоту медаль на Чемпіонаті Європи з рукопашного бою, що проходив у польському місті Бієрун, який розташований у передмісті Кракова.

У п’ять років мама, до речі, вчителька фізкультури, відома спортсменка з плавання, відвела маленьку Катю на танці. Потім – театральна студія, художня школа, заняття з англійської мови, секції з баскетболу, волейболу, бадмінтону... І нарешті, у 10 класі інтереси талановитої школярки зосереджуються на рукопашному бої. Того ж року вона стає призером Чемпіонату України серед дівчат і, виборовши бронзу, одразу потрапляє до молодіжної збірної країни. Відтоді без медалей зі змагань не повертається. В 11 класі посідає третє місце в Нідерландах, на своїх перших міжнародних змаганнях – Відкритому турнірі європейських команд з рукопашного бою. За цю перемогу Катерина отримує звання кандидата в майстри спорту.

Школу дівчина закінчує екстерном у 15 років і відразу вступає до університету, де навчається на відмінно, отримує підвищену стипендію та достроково складає сесійні іспити. Цілеспрямованій студентці, члену національної збірної України спорт тільки допомагає. А це напружені тренування п’ять разів на тиждень, участь у різноманітних змаганнях, збори.

– Я дуже вдячна своїм вчителям – старшому тренеру збірної Валентину Іващенку та директору й ведучому тренеру з рукопашного бою спеціалізованої ДЮСШ Надії Сотниковій, які виховали в мені бійцівські якості та поставили техніку бою, – розповідає спортсменка. – Інтенсивна підготовка до Чемпіонату проводилась протягом року, починаючи з виступів на Чемпіонаті України й продовжуючи зборами в селищах Коблево та Залізний Порт. Як результат, українська команда посіла перше місце в Європі. Загалом, наша збірна здобула 50 медалей, з яких 28 – на рахунку дніпропетровських бійців: 8 золотих, 15 срібних і 5 бронзових. Третину команди – 11 членів – складали спортсмени з Дніпропетровщини. А всього в Чемпіонаті взяли участь 500 спортсменів із 14 країн, у тому числі, з Польщі, Німеччини, Чехії, Угорщини й Бельгії, які виявилися гідними суперниками збірної України. За результатами можна впевнено говорити, що українські бійці загалом, а нашої області – зокрема, є найсильнішими „рукопашниками” Європи, – цілковито переконана чемпіонка.

Попереду в спортсменки два відкритих європейських турніри й Чемпіонат світу в Монако, з яких Катерина (вона не сумнівається, і ми теж) обов’язково привезе нові медалі. А найближчої неділі дівчина виступатиме на Фестивалі бойових мистецтв у Кривому Розі.

Більше Чемпіонатів тобі, більше Перемог, Катруся!

center>

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram