Версія для друку

«Здоров’я, Студент, Спорт!»

Здоров’я людини на 60% залежить від її способу життя, на 20% від навколишнього середовища і лише на 8% від медицини.

Завершився дводенний регіональний студентський науково-практичний семінар «Здоров’я, студент, спорт», що проходив у Науковій бібліотеці Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара 11-12 жовтня.

Такі заходи кафедра фізичного виховання та спорту проводить кожного навчального року для того, щоб обговорити головні проблеми фізичного виховання студентів, підтримати інтерес молоді до спорту та здорового способу життя загалом. В якості вільних слухачів конференцію відвідало більше 150 студентів університету, з доповідями виступали як студенти, так і самі викладачі, а окрім цього для заходу було підготовлено ще 50 стендових доповідей та тематична вистава.

На секційних засіданнях розглядалися наступні теми:
1.«Основи фізичної культури особистості» (кер. Ю.Ф. Жеребцов)
2. «Засоби фізичного вдосконалення, збереження здоров’я та фізичної реабілітації студентів» (кер. Л.І. Татарченко)
3. «Неспецифічні та нетрадиційні засоби та системи фізичного вдосконалення та збереження здоров’я» (кер. В.Д. Кузнєцов)
4. «Основи фізичного вдосконалення» (В.В. Шевченко)
5. «Використання засобів фізичної культури та спорту в процесі життєдіяльності» (кер. В.А. Ніколенко)
6. «Професійно-прикладна фізична підготовка студента» (кер. О.О. Горпинич).

У своєму вступному слові завідувач кафедри фізичного виховання та спорту, доцент Саричев Влодимир Іванович наголосив, що така подія є дуже важливою для кафедри, для всіх тих, хто не байдужий до проблеми фізичної активності та занять спортом серед студентської молоді.

Крім того, він зауважив, що сьогодні держава розуміє – проблеми здоров’я нації є одними з найважливіших у країні, тому в близькому майбутньому планує наступне: щорічне відкриття багатофункціональних спортивних майданчиків, 15 басейнів, 15 льодових арен, облаштування воднолижними канатними дорогами водоймищ України, тощо. Крім цього, планується значна популяризація здорового способу життя і подолання стану суспільної байдужості до здоров’я нації, в тому числі за рахунок широкого впровадження соціальної реклами різних аспектів здорового способу життя в засобах масової інформації та заборона усіх прямих та прихованих видів реклами алкоголю та тютюну. Загальний обсяг видатків на виконання цієї програми передбачається у розмірі близько 32 мільярдів гривень.

А тим часом, поки держава планує розгорнути активні дії для підтримки фізичного здоров’я української молоді, студенти досліджують основи фізичного вдосконалення та шукають альтернативні методи залучення нації до здорового способу життя. Тематика доповідей була різноманітною – тут презентували й календар українських ігор, і національні види боротьби як вид спорту, приводили вражаючу статистику, пропонували вести щоденник самоконтролю. Адже, як зауважив один з доповідачів: «Здоров’я людини на 60% залежить від його способу життя, на 20% від навколишнього середовища і лише на 8% від медицини».

Сучасний стан підготовки та рівень активності занять спортом серед студентів дійсно може значно підвищитися, якщо й надалі продовжувати активно пропагандувати його серед молоді. Отже, шлях до здорової нації починається з особистого підходу кожного з нас до свого фізичного загартування та здоров’я.

Кафедра фізичного виховання та спорту висловлює щиру подяку працівникам науково-технічного відділу Наукової бібліотеки ДНУ за допомогу в проведенні семінару.

СК ДНУ, ст. викладач Головійчук І.М.,
студентка ІІІ курсу ФСЗМК Баланда Богдана.


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram