Версія для друку

Спортивний сезон відкрито!

Тільки-но розпочався новий навчальний рік, а кафедра фізичного виховання та спорту під керівництвом Володимира Івановича Саричева вже провела ряд спортивно-оздоровчих заходів для студентів Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара. У вересні відбулися змагання з тенісу, баскетболу та легкої атлетики для першокурсників, але найважливішою подією стала вже традиційна, щорічна спартакіада, в якій брали участь всі факультети.

Відкриття спартакіади, перш за все, чекали студенти. Воно й не дивно, адже на цих спортивних змаганнях вони мали змогу проявити себе як гарні спортсмени та завоювати перемогу для свого факультету. Крім цього, учасники забігів отримали неабиякий досвід змагання у складі команди, бо ж в легкоатлетичній естафеті кожен не сам за себе, він – член команди. Участь у змаганнях брали і юнаки, і дівчата. Здійснювалися забіги 4Х100 та 4Х200 метрів.

Відкриття естафети супроводжувалося гімном України та урочистим підняттям прапора над стадіоном. У своїй вітальній промові Володимир Андрійович Грабовий, заступник голови профспілкового комітету ДНУ, наголосив, що наш університет виховав дуже багато талановитих спортсменів, які стали чемпіонами Європи, призерами чемпіонів світу та Олімпійських ігор. Всі вони починали свою спортивну кар’єру саме з таких спартакіад. Володимир Андрійович виказав свої сподівання щодо молодого покоління спортсменів і побажав їм великих досягнень.

Чудовий настрій всім присутнім та бойовий дух легкоатлетам подарували своїм яскравим виступом дівчата з команди черлідерів «Крихітки», без яких не можливо собі уявити жодне спортивне свято в нашому університеті. Активну участь в естафеті взяли першокурсники, які були у складі майже кожної з команд. До речі, вони показали досить непогані результати. Мабуть, гарна спортивна зміна легкоатлетів не забарилася.

«Ти розумієш, що не можеш підвести свою команду, на тобі велика відповідальність. Та ще й ти не можеш розчарувати людей, які прийшли повболівати за тебе та факультет – це мотивує бігти швидше, показати краще, на що здатен!» – ділилися своїми враженнями студенти хімічного факультету.

Результати забігів оголошувалися без затримок, одразу ж після фінішу учасників естафети, тож довго чекати не довелося ні учасникам, ані вболівальникам, які бурхливо підтримували своїх однокурсників.

Спартакіаду проводили головна суддя Анжела Анатоліївна Плошинська та головний секретар Світлана Вікторівна Черево.

Командна першість легкоатлетичної естафети розподілилась серед факультетів наступним чином:
1. Факультет фізики, електроніки та комп’ютерних систем
2. Факультет психології
3. Юридичний факультет
4. Факультет прикладної математики
5. Факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства

Результати змагань за Кубок першокурсника – 2011 з настільного тенісу:
Юнаки (у грі брали участь16 хлопців):
І. Юрій Кононенко, фізико-технічний факультет
ІІ. Олександр Барінов, фізико-технічний факультет
ІІІ. Павло Крайтор, геолого-географічний факультет
Дівчата ( у грі брали участь 8 дівчат):
І. Юлія Губа, хімічний факультет
ІІ. Надія Кудлович, факультет міжнародної економіки
ІІІ. Тетяна Грицай, хімічний факультет.

Призові місця за Кубок першокурсника з легкої атлетики (біг на 100м):
Хлопці:
І. Дмитро Двойцов, факультет фізики, електроніки та комп’ютерних систем
ІІ. Денис Нечмиря, факультет фізики, електроніки та комп’ютерних систем
ІІІ. Володимир Григоро, факультет біології, екології та медицини
Дівчата:
І. Владислава Селитбовська, факультет міжнародної економіки
ІІ. Валерія Роговцова, факультет систем і засобів масової комунікації
ІІІ. Боднарук Марія, факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства

Від щирого серця вітаємо переможців і всіх студентів, які брали участь у змаганнях! Бажаємо міцного здоров’я та успіхів у навчанні!

СК ДНУ ім. Олеся Гончара, ст. викладач І.М. Головійчук,
студентки ІІІ курсу ФСЗМК Богдана Баланда, Юлія Гаврилова


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram