Версія для друку

Срібна медаль “Лідера сучасної освіти”

За результатами участі у щорічній виставці „Сучасна освіта в Україні – 2007”, Дніпропетровський національний університет посів друге місце у номінації „Інтеграція науки і освіти у вищому навчальному закладі” і був нагороджений срібною медаллю. За багаторічну науково-педагогічну діяльність з інноваційного розвитку освіти України Дніпропетровський національний університет отримав почесне звання „Лідер сучасної освіти”, а також був нагороджений дипломом виставки „За високі творчі досягнення в удосконаленні змісту навчально-виховного процесу”. Ректор ДНУ професор Микола Поляков отримав подяку Міністра освіти і науки України Станіслава Ніколаєнка за високі досягнення у розвитку інновацій освіти.

Більше 450 вищих навчальних закладів, управлінь освіти, науково-методичних центрів, видавництв і підприємницьких структур, так чи інакше пов’язаних з освітою, цього року з 15 по 17 лютого в Києві представляли свої здобутки на ювілейній, десятій міжнародній виставці „Сучасна освіта в Україні – 2007”. Організаторами виставки традиційно виступають Міністерство освіти і науки України, Академія педагогічних наук України та виставкова фірма „Карше”. За оцінками фахівців ці виставки є найбільш інформативними і масштабними, на них демонструються найсучасніші здобутки в галузі освіти, досягнення науковців і практиків. Дніпропетровський національний університет традиційно бере участь у цих виставках, гідно представляючи свої здобутки у галузі освіти і науки. Неодноразово університет отримував нагороди у номінаціях „Упровадження нових форм організації навчально-виховного процесу”, „Модернізація вищої освіти згідно положень Болонської конвенції”, звання „Лідер сучасної освіти” за багаторічну інноваційну педагогічну діяльність з модернізації освіти та ін.

Ювілейна виставка стала важливим освітянським заходом, метою якого було показати кращі розробки і впровадження інноваційних технологій у навчальний процес, нові форми виховання молоді, здобутки модернізації національної освіти. Оглянувши експозицію, і фахівці, і широка громадськість змогли оцінити регіональні особливості розвитку освіти в Україні, ознайомитись з пріоритетними напрямами оновлення освіти, обмінятися досягненнями, тощо.

Підготовку виставкової експозиції Дніпропетровського національного університету проводив відділ науково-технічної інформації. За матеріалами, наданими відділами аспірантури і докторантури та міжнародних зв’язків було підготовано і представлено виставкові експонати „Підготовка кадрів вищої кваліфікації у ДНУ” та „Міжнарождні зв’язки ДНУ”, за матеріалами науково-аналітичного відділу науково-дослідної частини та фізико-технічного факультету – „Використання результатів НДР для формування бази і змісту навчання фізико-технічного факультету”. Виставковий матеріал також містив стенди: „Спеціальності, які можна отримати в ДНУ”, „Наукові школи ДНУ” та „Система роботи з обдарованою молоддю у ДНУ”.

Поряд із представленням експонатів проходило проведення загальної презентації наукових шкіл як основи якості знань та презентація інноваційних проектів ДНУ. Окрім цього Дніпропетровський національний університет був представлений виставкою навчальних посібників та підручників з грифом МОНУ, опублікованих вченими ДНУ за останні чотири роки. Весь час розповсюджувалися рекламно-презентаційні матеріали з інформацією про освітні програми, що пропонуються вченими університету, освітню базу ДНУ, факультети, спеціальності, які можна отримати, розвиток та діяльність закладу та його вчених, нові розробки та досягнення в галузі освіти та ін.

Захід став на користь усім. Під час виставки було проведено більш ніж 60 „круглих столів”. Крім того, її учасники мали змогу прослухати доповіді, обмінятися думками, поділитися досвідом, подискутувати про нагальні питання сучасної освіти.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram