Версія для друку

Три поради від Міністра

Вчора першокурсників посвятили в студенти Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара.

Традиційними урочистостями у Палаці студентів розпочалося студентське життя для двох з половиною тисяч першокурсників ДНУ. Із першою серйозною перемогою на життєвому шляху щасливих юнаків і дівчат привітали Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул, міський голова Іван Куліченко, ректор ДНУ ім. О.Гончара Микола Поляков та інші.

Цього року студентське братерство класичного університету поповнили близько 5000 юнаків і дівчат. У своїй промові ректор М.В. Поляков підкреслив, що план державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою Дніпропетровський національний університет виконав у повному обсязі: «На перший курс за бюджетною формою навчання зараховано 1460 студентів. Іще більше 900 студентів уклали угоди на навчання за контрактом. Близько 2,5 тисяч бакалаврів зараховано на навчання за освітньо-кваліфікаційними рівнями «спеціаліст» та «магістр». Приймальною комісією ДНУ було прийнято 15951 заяву від абітурієнтів, з них через систему „Електронний вступ” - 1576 заяв. Наш університет був сьомим серед ВНЗ країни, що користувалися найбільшим попитом у абітурієнтів. Шановні першокурсники, ви зробили перший серйозний вибір у житті, і ми бажаємо, щоб студентські роки в нашій альма-матер стали для вас найкращими!» – наголосив Микола Вікторович.

Корисні поради дав першокурсникам Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник: «Сьогодні для вас один з найкращих днів у житті. Лише Дніпропетровський університет дає можливість стати класиком літератури, як ваш випускник Павло Загребельний, і класиком ракетобудування, як ваш випускник Станіслав Конюхов, класиком математики, як ваш викладач Володимир Моссаковський… І таких імен в університеті десятки і десятки, – зазначив Дмитро Володимирович. – Мої три рецепти успіху для першокурсників такі. По-перше, запам’ятайте: ваші якісні знання найбільш потрібні саме вам. Викладачі можуть лише допомогти, а кожен ставить собі максимальну «планку» на п’ять років, тоді він буде конкурентоспроможним фахівцем з гарним місцем роботи і високим рівнем забезпеченості.

По-друге. Студент завжди має поєднувати навчання з закоханістю, тому що немає справжнього студента, який би не був закоханий. Закоханість допомагає навчатися, як би багато часу вона не відбирала.

Третій рецепт. Намагайтесь в усьому перевершити своїх викладачів. Якщо не ставити перед собою велику мету, не досягнеш навіть і незначної цілі. Будьте амбітними, будьте орієнтовані на успіх і перемогу.

Цього року державою надані для кожного з вас унікальні можливості. В радянські часи на кожних сто випускників середніх шкіл було надано двадцять місць в університетах. Цього року на кожних сто випускників Президент і уряд забезпечили по 55 місць державного замовлення у вищих навчальних закладах України. Якщо долучити всіх бажаючих навчатися за контрактом, то вважаю, що майже всі, хто прагне вищої освіти, може реалізувати своє конституційне право» – підкреслив Дмитро Володимирович.

Високі гості вручили студентам 10 ноутбуків для навчання та наукової роботи. Серед відзначених – призери Міжнародних та Всеукраїнських студентських олімпіад та діти-сироти, що набрали цього року найвищу кількість балів із ЗНО.

Представники студентської ради вручили першокурсникам символічні студентський квиток, залікову книжку і «граніт науки». Також першокурсники дали урочисту клятву на гідність звання студента університету.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram