Версія для друку

У Дніпропетровську з’явився Сад Слави

В обласному центрі на центральній алеї Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відбулося урочисте закладання Саду Слави. Найяскравішим особистостям нашого регіону, справжнім лідерам і патріотам Придніпров’я випало почесне право висадити своє іменне дерево.

В Саду Слави, що прикрасив територію університету, цього дня дерева цінних порід посадили відомі політики і громадські діячі, вчені та медики, педагоги і промисловці, фінансисти і бізнесмени-меценати. Перед висадкою всім учасникам було видано спеціальний диплом. Карликові верби, ялівник деревовидний горизонтальний та інші дерева, а також унікальний розарій презентував від садового центру „Рив’єра” відомий меценат, бізнесмен і фінансист Дмитро Фоменко.

Відкрила церемонію закладення Саду Слави депутат Дніпропетровської обласної ради від Партії регіонів, секретар постійної комісії облради з питань соціально-економічного розвитку області, бюджету й фінансів Тетяна Книга. Благословив захід і першим посадив своє дерево один з найшанованіших людей краю митрополит Дніпропетровський та Павлоградський Іриней. Поруч з деревом Владики посадив своє іменне дерево яскравий науковець і педагог, доктор фізико-математичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, ректор Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Микола Поляков.

Територія ДНУ невипадково обрана місцем закладання саду. В стінах цього закладу отримали дипломи й путівку в життя багато відомих вчених, педагогів, державних і політичних діячів. Багато зробили як для процвітання свого навчального закладу, так і для організації свята керівники підрозділів ДНУ. Це перший проректор, доктор фізико-математичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Олександр Кочубей; проректор з науково-педагогічної освіти у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді, доктор історичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Валентин Іваненко; проректор з адміністративно-господарчої роботи Микола Ружин; голова профспілкового комітету, доктор політичних наук Олег Тупиця; декан механіко-математичного факультету, професор, заслужений працівник освіти України Валерій Сяєв; декан соціально-гуманітарного факультету, доктор філософських наук, професор Олександр Токовенко; декан історичного факультету, доктор історичних наук, професор, заслужений працівник освіти України Сергій Світленко; професор ДНУ, доктор фізико-математичних наук, член-кореспондент НАН України, заслужений діяч науки і техніки України Віталій Моторний. Вони теж посадили свої іменні дерева.

Поява Саду Слави цілком закономірна й очікувана, адже Дніпропетровщина здавна вважається кузнею кадрів, славиться великими промислово-фінансовими компаніями, унікальними підприємствами, потужним науково-технічним потенціалом і громадськими організаціями. Тут живуть і працюють лідери, які вивели область на передові позиції в Україні. Відзначити їх багатогранну діяльність і заслуги і в такий незвичайний спосіб вписати імена до літопису рідного регіону – така мета проекту Дніпропетровський Сад Слави.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram