Версія для друку

Підведення спортивних підсумків року в ДНУ

Рухливі ігри, фізична культура та масовий спорт, як повітря і пісні, супроводжують людину протягом усього життя. Ми з дитинства розуміємо їх цілющий вплив на розвиток організму, нам подобається бути спритними, сильними, кмітливими. Ми ясно бачимо природній зв’язок здоров’я з зовнішньою привабливістю, комунікабельністю, суспільною активністю і професійною успішністю особистості. Саме під таким кутом зору кафедра фізичного виховання та спорту Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара і спортивний клуб ДНУ, які давно вже стали відомим у місті та області центром зміцнення здоров’я студентів, викладачів та співробітників університету, розвитку фізичної культури та спорту, влаштування активного і захопливого дозвілля молоді, розглядають проблеми організації спортивного життя.

Спортивні успіхи поточного року традиційно значні. Так більше 30 студентів, аспірантів та викладачів у 2010-2011 навчальному році стали переможцями та призерами всеукраїнських та міжнародних змагань. Збірні команди з різних видів спорту успішно змагалися зі студентами ВНЗ області та України. В XXV Універсіаді Дніпропетровської області та чемпіонатах у цьому році університет посів 6 перших та 9 призових місць.

Ми щиро пишаємось нашими кращими спортсменами: Дмитром Семененком – призером Кубку Світу та Кубку Європи з кікбоксінгу; Володимиром Агаповим – переможцем Кубку Європи, призером Чемпіонату Європи з тхеквандо; Оленою Рассохіною – чемпіонкою Європи з рукопашного бою; Тетяною Ткачук – чемпіонкою Європи зі спортивного орієнтування; Марією Хітріковою – переможницею міжнародних змагань зі швидкісного сходження на Ельбрус; Дар’єю Орлянською і Марицєю Цирульник – чемпіонками України з шахів; Анастасією Калиновською – чемпіонкою України зі спортивного орієнтування; Юрієм Шляховим – неодноразовим чемпіоном України, учасником Олімпійських ігор в Китаї зі стрибків у воду; Оксаною Ботурчук – чемпіонкою Світу та Європи, чемпіонкою Параолімпійських ігор з легкої атлетики. Також у 2010 – 2011 н.р. університетські лави майстрів спорту України поповнилися трьома студентами.

У ДНУ також напружено працюють спортивні секції з різних видів спорту, плідно функціонує спортивно-оздоровчий центр. Студенти регулярно беруть участь у змаганнях серед навчальних груп, курсів, походах вихідного дня, спортивних святах, яких в цьому році відбулося 6. Велику популярність мають змагання та спартакіада гуртожитків з 6 видів спорту, кубки першокурсників з видів спорту, матчеві зустрічі зі спортивних ігор.

Суттєву допомогу в організації спортивних та оздоровчих заходів надає спортивна студентська рада, яка в останній час значно активізувала свою діяльність. Крім спортивних та оздоровчих заходів у студентському середовищі треба відзначити також їх шефську фізкультурно-розважальну роботу, яка проводилась в дитячих будинках. Необхідно зазначити, що спортивно-масові та оздоровчі події в університеті стали продовженням навчального процесу, участь в яких дає змогу, зокрема, отримати додаткові бали на заняттях з фізичного виховання.

Особлива увага приділяється комплексній спартакіаді університету з 12 видів спорту серед факультетів, в якій взяли участь більше двох тисяч студентів. Кращі спортсмени факультетів у складі своїх збірних змагалися за першість, як в окремих видах, так і в комплексному заліку. За результатами змагань найсильніші спортсмени були зараховані до складу збірних команд університету. У підсумку ми з гордістю можемо звітувати про завершення змагального циклу. Місця факультетів у спартакіаді визначалися за сумою місць в окремих видах змагань. За підсумками обрахування результатів перше та друге місце поділили фізико-технічний факультет та факультет фізики, електроніки та комп’ютерних систем, третє місце посів економічний факультет.

Згідно з положенням про огляд-конкурс на кращий стан спортивно-масової та оздоровчої роботи у студентських гуртожитках Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара з 7 квітня 2010 року по 7 квітня 2011 року проходив щорічний конкурс, де визначились переможці, а також щорічні спортивні змагання серед команд гуртожитків університету.

З нагоди підведення підсумків спортивного року ректор ДНУ М.В.Поляков на урочистих зборах вручив збірним командам гуртожитків почесні грамоти, а спортивнім активістам – а

Сподіваємось, що напружений план-календар спортивних змагань, свят та розважально-оздоровчих заходів традиційно буде виконаний і в наступному році, а радість спортивних перемог, відчуття задоволення від безкомпромісної боротьби, хвилі позитивних емоцій від нагород та підтримки вболівальників суттєво пожвавлять навчальний процес і студентське життя університету.

Зав. каф. фізичного виховання та спорту В.І.Саричев
Голова спортивного клубу ДНУ О.М.Палієнко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram