Версія для друку

Економісти показали клас у Львові:

участь студентів економічного факультету у Міжнародній студентсько-аспірантській науковій конференції «Актуальні проблеми розвитку економіки» на базі Львівського національного університету ім. Івана Франка

Привіт, Львове, зустрічай нас, місто!

Ось ми вийшли з вагону, вдихаємо повітря міста Лева. Кожен думає про щось своє: комусь кортить скоріше поїхати до центру, хтось мріє залишитись тут назавжди, а декому просто страшенно хочеться їсти. Зустрічав нас аспірант Львівського національного університету ім. І. Франка (симпатичний хлопець, до речі) голова студентської ради Максим Ваврін.

Зранку на нас чекала Міжнародна студентсько-аспірантська наукова конференція з актуальних проблем розвитку національної економіки України. Звісно, саме обмін досвідом зі своїми колегами-економістами був нашою головною метою. Чесно кажучи. Нас вразив розмах конференції – тут були представники українських вишів,а також Краківського університету економіки, Вроцлавського університету.

Наші виступи були заплановані у секційному засіданні статистики і були присвячені таким темам: «Методологічні особливості дослідження проблем розвитку будівництва України» (Олена Баранник , гр. ЕС-10-маг, кер. викл.Бесчастна Д.О.), «Економіко-статистичне дослідження стану та розвитку галузей економіки» (Ольга Песикова, гр. ЕС-08-1 кер. ст. викл. Захарчук Я.В.), «Проблеми розвитку ринку будівництва України в умовах кризи» (Катерина Тесля гр. ЕС-08-1 кер. викл. Бесчастна Д.О.). Доповіді студентів були визнані кращими у своїй секції, тези доповідей студента –першокурсника Олексія Бугая були визнані найкращими при заочному оцінюванні.

Львівська конференція стала для нас важливим досвідом у застосуванні своїх знань, прояві своїх можливостей і розвитку комунікацій.

А далі «вільний час»…. Як же ми любили ці два слова, це означало, що можна самостійно їхати до центру міста і на власний розсуд розпоряджатися часом. Які ж бо гарні, граціозні, величні та загадкові будівлі міста… Яка витонченість смаку майстрів, що проектували та зводили всі ці споруди… Що не будинок – пам’ятка архітектури. Я вже не говорю про розмаїття стилів, в яких зведені храми, церкви, каплиці (їх у місті дуже багато, що свідчить про велику кількість як самих віруючих, так і релігій, що сповідуються). У Львові мало будинків, споруджених за новими технологіями у стилі модерн. Мета львів’ян – зберегти старовинне місто, реконструювати пам’ятки культури та архітектури. Саме тому у місті Лева так багато театрів, музеїв, пам’ятників, монументів та місць, що носять назву «визначні».

Як же добре, що у цьому місці, у цей час, я саме з цими людьми, якими ж рідними вони стали за ці дні, які ж ми всі різні й однакові водночас…

Львів проводжав нас сонцем та легким вітерцем. А ми залишали його з легким сумом та вдячністю за ці прекрасні дні. І кожен з нас (я впевнена) пообіцяв сам собі хоча б раз сюди повернутися!

Катерина Тесля,
гр. ЕС-08-1


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram