Версія для друку

"Еврика-2011" знайшла нові таланти

Турнір є складовою частиною всеукраїнської та обласної комплексної програми з пошуку, навчання i становлення обдарованої творчої молоді. До інтелектуальних змагань запрошувались учні 6-8 класів усіх профільних ліцеїв та загальноосвітніх шкіл регіону і до ДНУ надійшло більше 400 заяв. Проте за результатами попередніх кваліфікаційних випробувань взяти участь у фінальній частині турніру змогли 127 юних математика з Дніпропетровська, Кривого Рогу, Павлограду, Новомосковська та інших районів нашої області.

Зустрічали гостей шановні члени президії журі: ректор ДНУ ім. О. Гончара, професор М.В. Поляков, декан механіко-математичного факультету – голова оргкомітету конкурсу – В.О. Сясєв та голова журі – О.В. Поляков – директор Дніпропетровського обласного ліцею-інтернату фізико-математичного профілю (ДОЛІФМП), за допомогою співробітників якого і був організований турнір. Також до складу журі конкурсу входили декан факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем В.М. Долгов, директор Регіонального центру моніторингу освіти І.Г. Баланенко та директор Центру довузівської підготовки О.В. Хамініч. Члени журі урочисто привітали талановитих школярів і побажали їм впевненості у власних силах і творчого натхнення під час змагання.

У привітанні голова журі Олег Володимирович Поляков наголосив: "Черговий Регіональний турнір "Еврика" розпочинає свою роботу. Усі ви любите математику і вже знаєте, що математична задача може бути з якимсь "невідомим" – одним чи багатьма. Сьогодні ж нам, членам журі, належить вирішити складну задачу, в якій буде більше сотні невідомих. Тому що кожен із вас перевіряє тут свої знання і свій юнацький азарт. Тож нехай сьогодні переможе найсильніший!"

Успіхів учасникам змагань побажав і Валерій Опанасович Сясєв: "Радий бачити ваші очі, які горять вогнем мисливців – мисливців за знаннями... В моєму уявленні слово "еврика" межує зі словом "знайшов". Тож я бажаю вам знайти вирішення точних математичних завдань. Успіху вам у сьогоднішніх нелегких, але приємних змаганнях. Ідіть із посмішкою на усі завдання. У добру годину!"

Для інтелектуальних змагань юним знавцям математики організатори запропонували комплексні індивідуальні завдання як теоретичного, так і практичного характеру. Так, окрім вирішення суто теоретичних задач, учасникам необхідно було також продемонструвати вміння застосовувати математичні методи в інших науках – фізиці, географії, комп’ютерних технологіях, біології, мовознавстві тощо. У програмі турніру на учнів 6, 7 і 8 класів чекали індивідуальна карусель "Логіка. Пошук. Інтуїція" (завдання на вирішення логічних та міні-дослідницьких задач, що вимагають інтуїтивних міркувань), практичні тури "Технології" (задачі на конструювання та виготовлення складних конструкцій власноруч), "Вимірювання і проектування" (графічні завдання з ілюстрації нетривіальних математичних моделей) та багато інших. Новими для "Еврики" цьогоріч стали конкурси "Математика в живій природі", "Математика і географія" і "Мовознавство та математика", а також практичний тур "Менеджмент" (вирішення задач на пошук кращих управлінських рішень).

Наприкінці турнірного дня був проведений розбір конкурсних завдань. У підсумку переможцями IV Регіонального математичного турніру "Еврика-2011" стали: учні 6 класів – I місце – Віталій Трактинський, II місце – Даніїл Тищенко, III місце – Клим Хохлов та Василь Горохов; учні 7 класів – I місце – Сергій Соболь, II місце – Артем Головня, III місце – Артем Болотов, Олександр Шишацький та Олексій Вакарчук; учні 8 класів – I місце – Владислав Тарасенко, II місце – Іван Бас, III місце – Владислав Михайлюк, Наталія Єрмак, Кіра Іванова та Єгор Фісун. Усі переможці були нагороджені цінними подарунками – ноутбуками, мобільними телефонами та USB-накопичувачами.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram