Версія для друку

Рада студентів ДНУ провела звітно-виборчу конференцію

Одним з найважливіших заходів у житті студентського самоврядування та активних студентів Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара є проведення щорічної звітно-виборчої конференції Ради студентів. Головні завдання цього заходу – підвести підсумки роботи Ради студентів за минулий рік, обрати нового голову Ради студентів та розробити план дій на майбутнє.

26 квітня відбулася вже ІХ Звітно-виборча конференція за 11 років існування студентського самоврядування в університеті. На конференції були присутні близько 300 представників від усіх факультетів ДНУ. Відкрив засідання ректор Микола Вікторович Поляков, який підкреслив, що тісний, налагоджений зв’язок керівництва зі студентами допомагає оперативно вирішувати проблеми, що виникають у молоді. Розповів про сьогодення університету, підкреслив високий рейтинг ДНУ і попит роботодавців на випускників. „Вважаю, що студенти повинні активніше виявляти свої організаторські таланти і брати на себе відповідальність у нашому спільному домі-університеті. Ми одна велика родина, де усі повинні поважати один одного,” – звернувся до студентів Микола Вікторович.

Кворум дозволив затвердити звіт голови Ради студентів Олега Таібова про роботу студентського самоврядування у 2010-2011 навчальному році. Олег не балотувався на другий строк. Він зауважив, що цей рік був досить складним, тому що майже на всіх факультетах були обрані нові голови студрад. „Склався міцний кістяк, і новому голові буде працювати легше. Безумовно, кожен сьогоднішній кандидат розуміє, який тягар відповідальності він бере на себе. Треба набиратися сил і терпіння й працювати. Але та позитивна енергія, яка з’являється після організації того чи іншого заходу, компенсує втому. Я дуже радий, що більше року займався саме цією діяльністю, в якій нам дуже допомагало керівництво університету й особисто ректор,” – наголосив Олег.

Другим пунктом порядку денного конференції були вибори Голови Ради студентів ДНУ ім. О. Гончара на 2011-2012 рік. Згідно з Положенням про студентське самоврядування ДНУ, балотуватися на пост Голови можна у зазначений термін роботи виборчої комісії, яка розпочинає приймати заяви за місяць до проведення конференції. Кожний студент має можливість ознайомитись із Положенням і внести власні пропозиції та зауваження з цього приводу. Протягом місяця всі бажаючі студенти мали можливість балотуватися на цю посаду. За результатами таємного голосування більшістю голосів Головою студентської ради було обрано студента економічного факультету Микиту Плясова. Під час своєї промови він зазначив, що Рада студентів ДНУ ім. О.Гончара відкрита для пропозицій та співпраці з кожним студентом університету. Адже саме студентство є формуючою силою студсамоврядування, і лише студентські ініціативи сприятимуть активному розвитку Ради студентів університету. Головними напрямами роботи студрад він означив захист прав та обов’язків студентів, роботу із радами студентів гуртожитків, продовження розробки та затвердження студентських наукових товариств на факультетах, сприяння подальшому розвитку клубної системи, розвиток соціального та культурно-масового напрямів діяльності.

У бесіді з нами голова Ради студентів 2007-2009 років Олександр Долинчук підкреслив, що таких масштабів демократизму в студентському самоврядуванні, як у ДНУ немає в жодному ВНЗ регіону, рівень самоврядування тут надзвичайно високий. «Зараз на кожному факультеті та гуртожитку є органи студентського самоврядування. Студенти мають право звернутися за допомогою з будь-якого питання. Особливо активною є робота студрад факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, міжнародної економіки, фізики, електроніки та комп’ютерних систем, прикладної математики, економічного факультету та багатьох інших», - говорить Олександр.

Звітно-виборча конференція завершилася, і вже наступного дня Рада студентів ДНУ ім. О. Гончара розпочала роботу у звичному режимі. Якщо ти активний студент, в тебе є пропозиції, запитання, проблеми, ідеї – звертайся, Рада студентів завжди відкрита для ініціатив. Телефон: 374-98-18.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram