Версія для друку

Команду з ДНУ прийнято до Асоціації кулінарів України

З 6 по 9 квітня 2011 року в Києві на базі Київського національного торговельно-економічного університету пройшов Міжнародний конкурс юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу, в якому взяли участь команди 34 навчальних закладів з 6 країн світу – України, Азербайджану, Російської федерації, Молдавії, Білорусії, Узбекистану. Серед них були студенти і Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара.

Відповідно до рекомендацій Всесвітньої Асоціації Кулінарних Союзів (WACS) юні кулінари змагалися в різних номінаціях: сучасна кухня, оригінальна основна страва, страва з баранини, оригінальна страва з гідробіонтів, страва з птиці, паста, гриби, етнічна основна страва, страва сучасної української кухні, ресторанні десерти, золотий шеф-кухар року, золотий кондитер року, змагання з карвингу, змагання команд шеф-кухарів Гран–прі, тематичний обід. Також проводився конкурс виставкових зразків «Арт-класу» між індивідуальними учасниками з кондитерського та кулінарного мистецтва за такими номінаціями: роботи з пастили, роботи з шоколаду, марципану, весільний або святковий торт, мініатюри, роботи з цукру, квіти з цукру, букети, вироби з тіста, центральна прикраса для буфету, декоровані вироби з овочів та фруктів, традиційний хліб.

Кафедра харчових технологій Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара молода, але вже має безліч досягнень, серед яких участь у вищезазначеному конкурсі. На рівні з іншими титулованими й визнаними університетами та училищами харчового напрямку наші студенти представляли команду України. Брали участь в 10 індивідуальних змаганнях у 9 номінаціях.

Наша команда складалась зі студентів третього та четвертого курсів: Андрієнко О., Камінського Я., Крисан О., Оровецької К., Романенко Г., Семенухи С., Сидоренко А., Стороженко А., Шапліченко К., Чабаненко М. Готувалися до змагань під керівництвом к.т.н., доц. Колісниченко Т.О. та аспіранта кафедри Войцицької А.Д.

До рідної Альма-матер наші конкурсанти привезли дві срібні й дві бронзові медалі, шестеро учасників стали дипломантами. Срібні медалі завоювали Андрієнко Олена у номінації «Карвінг» та Семенуха Софія у номінації «Страва сучасної української кухні». Бронзою були відзначені Оровецька Катерина у номінації «Страва з птиці» та Шапліченко Катерина у номінації «Ресторанні десерти».

Слід також зауважити, що команда дніпропетровців була прийнята у почесні колективні члени Асоціації кулінарів України, про що свідчить посвідчення, урочисто вручене доценту кафедри харчових технологій Колісниченко Т.О.

Кулінарний конкурс дав можливість учасникам не тільки показати себе, а й отримати великий досвід та пізнати багато цікавого. У межах конкурсу проводилися також майстер-класи визнаними метрами кулінарного мистецтва, які не відмовляли й у співбесідах по будь-яким професійним питанням, адже саме такі заходи й дозволяють розвиватися талановитій молоді.

Аспірант кафедри харчових технологій
Войцицька А.Д.


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram