Версія для друку

«Володіючи інформацією, ми володіємо світом»

Під таким девізом у стінах Ліцею інформаційних технологій при Дніпропетровському національному університеті ім. О.Гончара пройшов День економічного факультету.

Представники економічного факультету ДНУ в черговий раз відвідали даний навчальний заклад, аби ознайомити його випускників із діяльністю свого факультету. Першим перед аудиторією одинадцятикласників, що зібралась в актовому залі, виступив декан факультету професор Сергій Олександрович Смирнов. «Без сумніву, наш факультет – один з найближчих і найперспективніших для вас, оскільки у навчальних програмах робиться акцент на тих же дисциплінах, які ви вивчаєте у ліцеї. Наприклад, поглиблені знання з математики та інформатики , які ви отримуєте тут, ви зможете вдало застосовувати під час навчання в університеті на спеціальностях «Прикладна статистика» чи «Економічна кібернетика». Високий рівень підготовки з цих двох важливих дисциплін у майбутньому дозволить вам прекрасно адаптуватися в сучасному світі», – підкреслив Сергій Олександрович.

Далі університетські викладачі презентували ліцеїстам усі шість спеціальностей факультету економіки ДНУ. Гості детально розповіли про особливості навчання на таких напрямах: «Фінанси та кредит», «Економіка підприємства», «Економічна кібернетика», «Прикладна статистика», «Облік та аудит», «Маркетинг». У ході зустрічі було сказано, яким чином на факультеті реалізується схема підготовки сучасних фахівців, про широкі можливості для майбутнього працевлаштування студентів-економістів тощо. Зокрема, представники економічного факультету наголосили на багатопрофільному характері майже усіх запропонованих спеціальностей і поглибленому вивченні інформаційних технологій та програмування, що є такими актуальними в наш час. Окрім того, учні дізнались про обов’язкове вивчення на факультеті двох іноземних мов та можливість програм міжнародного студентського обміну. Паралельно із виступами гостей старшокласники також переглянули підготовлене для них слайд-шоу із загальними відомостями про економічний факультет Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара.

Після цього слово надали кращим студентам економічного факультету, деякі з них, до речі, є колишніми випускниками Ліцею інформаційних технологій. Запрошені хлопці та дівчата поділилися з молодшими колегами своїми враженнями від навчання на факультеті та розповіли про деякі нюанси отримання економічної освіти. Як говорить Катерина Тесля, студентка III курсу спеціальності «Прикладна статистика»: «Навчання на факультеті економіки багато в чому продовжує лінію підготовки у Ліцеї інформаційних технологій, водночас доповнює додатковими цінними й корисними у рамках нашої країни і світу знаннями. Дійсно, підготовка на економічному факультеті університету синтезує в собі різні дисципліни, а відтак, я вважаю, це найкращий варіант і для тих, хто ще не остаточно утвердився у виборі своєї майбутньої професії». Студенти переконували, що навчання на економічному факультеті надзвичайно цікаве, і активно закликали ліцеїстів не боятися зробити важливий крок.

Окрім насиченого наукового життя на факультеті (участь у численних семінарах, форумах, підготовці доповідей іноземними мовами та маркетингових планів тощо) учні ліцею із «перших уст» почули про різноманітне культурне життя та дозвілля студентів. Студенти-економісти розказали про унікальні кімнату зі супутниковим телебаченням та радіостанцію, що функціонують на факультеті; про наявність студентської газети, у підготовці якої може взяти участь кожен студент, а також про дружні поїздки по Україні усім факультетом.

У кінці зустрічі юні економісти роздали майбутнім абітурієнтам пам’ятні інформаційні буклети про свій факультет. Окрім того, присутні ліцеїсти в особистому порядку змогли поставити старшим колегам будь-які хвилюючі питання. Наприклад, учениця Євгенія Мальцева говорить, що досі не визначилась, якому саме з двох факультетів – факультету прикладної математики чи економічному – віддати перевагу при вступі. «Але те, що я оберу наш університет – не сумніваюсь!» - говорить дівчина.

Наостанок гості з економічного факультету ДНУ запевнили, що будуть раді прийняти на навчання талановитих ліцеїстів, будь-які креативні ідеї яких будуть обов’язково розглянуті і неодмінно втілені!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram