Версія для друку

Спортивні перемоги студентів ДНУ: скрізь перші!

Наприкінці березня у Спортивному комплексі Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відбулося одразу два великих спортивних заходи: XXV Універсіада Дніпропетровської області з настільного тенісу та щорічні змагання з міні-футболу між факультетами закладу.

Універсіада з тенісу розпочалася 22 березня і тривала два дні, доки не зіграли всі 12 команд – представників університетів міста. Кожна збірна включала двох хлопців і двох дівчат, які змагалися за першість зі своїми візаві. Спостерігаючи з яким завзяттям студенти грали, одразу ж виникало бажання взяти ракетку і грати разом з ними. Проте, дивлячись як професіонально поводять себе учасники, одразу ставало зрозумілим, що до такого рівня вони готувалися довгі місяці, або навіть роки. Як зауважив тренер першої команди ДНУ Микола Миколайович Зайцев, всі наші студенти серйозно займаються тенісом як в університеті, так і за його межами.

За результатами дводенних змагань місця розподілилися наступним чином: I місце – перша збірна команда Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара, 513 очок; II місце – Національна металургійна академія України, 439 очок; III місце – друга збірна команда ДНУ, 419 очок (тренер – Тетяна Анатоліївна Глоба). Але це тільки початок: з 28 березня по 2 квітня команда-переможець братиме участь в іграх X Універсіаді України з тенісу, а в разі перемоги у серпні відправиться на Всесвітню Універсіаду, яка має проходити в Китаї.

Кафедра фізичного виховання та спорту ДНУ щороку проводить 12 міжфакультетських спартакіад з різних видів спорту, долучаючи велику кількість студентів до фізичної культури та активного способу життя. Одним з найулюбленіших заходів для чоловічої половини університету є гра у міні-футбол, яка протягом місяця проходить у Спортивному комплексі ДНУ. Граючи на виліт, у півфіналі залишаються лише чотири команди, які розігрують між собою призові місця.

Цього разу ігри були особливо емоційними: жага юних футболістів до перемоги виявилася напрочуд сильною. Все було як у справжньому великому футболі, на полі вирувала пристрасть: гравці, входячи в раж, вели між собою запеклу боротьбу. Вболівальники, що прийшли підтримати свій факультет, активно включалися в гру, голосно репетуючи з балконів спортивного комплексу. «Сьогодні ми прийшли вболівати за економічний факультет, навіть намалювали рекламу, – діляться дівчата-економісти. – Бажаємо своїй команді перемоги й мужності, нехай знають: вони в нас – найкращі!» Всі присутні намагалися підбадьорити гравців на полі, давали їм поради та дружньо скандували назву свого факультету.

У півфінал вийшли чотири команди: третє та четверте місце розіграли між собою економісти та геологи, за перше місце у фіналі змагалися фізико-технічний факультет та факультет електроніки та комп’ютерних систем. Пристрасті загострилися до краю – футболісти завзято атакували ворота супротивника, всіма силами захищали свої, падали, знову вставали, робили заміни в команді, але грали як в останнє. Переміг фізико-технічний факультет, забивши у ворота збірної ФЕКС шість голів, у той час як в свої пропустив лише два. На третьому місці футболісти економічного факультету, що переграли геолого-географічний факультет з рахунком 2:1. Відповідальний за проведення змагань з міні-футболу викладач Юрій Володимирович Бочков прокоментував гру так: «Якщо бути об’єктивним, то звісно, що фізтех найсильніший, тому що шість студентів команди є гравцями збірної по футболу нашого університету».

Після гри обидві команди-фіналісти фотографувалися на пам'ять, весело посміхаючись та жартуючи між собою. Врешті решт, командний дух – велика річ, і головне не перемога, а участь!

Спортивні кореспонденти Богдана Баланда, Сергій Журавель


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram