Версія для друку

«Співає пісню муза Мельпомена»

У Дніпропетровському національному університеті імені О.Гончара відкрився культурологічний клуб «В гостях у ректора ДНУ».

На першу зустріч зі студентством, що мала назву «Про театр із перших вуст», ректор університету Микола Вікторович Поляков запросив директора Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка, народного артиста України, кандидата мистецтвознавства Валерія Івановича Ковтуненка.

Півторагодинне спілкування у Палаці культури студентів ДНУ продемонструвало обізнаність молоді в репертуарних питаннях та їх активну участь у театральному житті Дніпропетровська. Виявляється, питання «Як осучаснити український академічний театр?» хвилює не тільки акторів і режисерів, а й студентів.

«Для нас взаємодія з глядачами є дуже важливою, - говорить директор театру Валерій Ковтуненко. – Ми цілеспрямовано досліджуємо, які групи відвідують ті чи інші вистави, надаємо можливість режисерам працювати над експериментальними постановками, розрахованими на камерні зали. Тому спілкування зі студентами допоможе краще відчути молодіжну публіку, дізнатися про її уподобання. Нині у нашому театрі відчувається зростання інтересу глядачів до академічних вистав і вітчизняної класики, але ми відкриті і для новаторських ідей. Сьогодні я запропоную ректорові університету благодійний проект для студентів від народної артистки України, режисера-постановника нашого театру Лідії Степанівни Кушкової. Впевнений, що завдяки системному підходу до справ, притаманному такому знаному вченому, академіку, як Микола Вікторович Поляков, цікаве і насичене життя культурологічному клубу ДНУ гарантоване», - говорить Валерій Іванович.

Із перших вуст студенти того дня довідувалися про такі філософські речі як покликання митця, трансформація сучасного сценічного мистецтва, виховний вплив театру. Дізналися студенти й про життя театру як «підприємства», що залишається за лаштунками, із невідомими глядачеві інженерним, столярним, бутафорським, костюмерним й іншими цехами. Не оминули увагою і курйозні ситуації зі сценічного життя Валерія Івановича. Як з’ясувалося, найстрашніші сни у акторів і студентів однакові – забути текст (у перших – на сцені, в останніх – на іспиті). Із захопленням молодіжна аудиторія сприймала авторські пісні Валерія Ковтуненка.

Наступні зустрічі «В гостях у ректора ДНУ» відбудуться із народними артистами України Михайлом Чернявським, Михайлом Мельником, Жаном Мельниковим, Людмилою Вершиніною, заслуженою артисткою України Галиною Кузяєвою.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram