Версія для друку

Друзі святкують разом

На фізико-технічному факультеті Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара лунали казахські пісні під мелодії домбри, захоплювали своєю красою народні танці, звучали поезії великих ліриків Казахстану. Студенти і викладачі ФТФ разом зі студентами-казахами, які здобувають в ДНУ аерокосмічну освіту, святкували за традиціями Казахстану у день весняного рівнодення новий рік – Науриз.

Теплі братерські стосунки об’єднують народи Казахстану і України. Міцна дружба і співпраця розвиваються на всіх рівнях, зокрема, і в студентсько-викладацькому середовищі, де за домовленістю між Дніпропетровським національним університетом ім. О. Гончара та Євразійським національним університетом ім. Л. Гумільова здійснюється підготовка фахівців для космічної галузі Казахстану. Дружні стосунки виявляються і при навчанні майбутніх професіоналів космічної галузі Казахстану, і в глибокій взаємній повазі та інтересі до культури братньої країни, у прагненні глибше її пізнавати.

22 березня студенти з Казахстану власними зусиллями, щиро й талановито подарували фізтехівцям чудове свято. Концерт приємно вразив і приніс велике задоволення. Кожен виступ (і гарні пісні й танці, і мелодії, виконані на домбрі, і мудрість народу в поетичних рядках) був справжньою перлиною, викликав щире захоплення, шквал оплесків.

Під час свята ведучі знайомили гостей з традиціями й історією Казахстану. Були на цих урочистостях і традиційні змагання батирів (богатирів) – та не в силі і спритності, а в знаннях і силі інтелекту. Дві команди студентів і команда викладачів помірялися силами. У чесній, веселій і практично рівній боротьбі перемогу отримали викладачі.

В кінці свята його господарі запропонували усім ознайомитися з народною кухнею Казахстану – скуштувати традиційні для свята Науриз національні страви, розказали про кожну з них. Науриз коже, бурсаки, чак-чак, хворст були казково смачними.

Любов до своєї Батьківщини, знання її традицій, гарне ставлення до народів інших держав, з якими студенти з Казахстану підготували святкування Науризу, викликають велику повагу. Викладачі і студенти фізико-технічного факультету ДНУ вдячні за прекрасне свято, за радість і яскраві враження, які воно принесло, за можливість глибше пізнати культуру і традиції Казахстану, доторкнутися до його звичаїв.

Доцент фізико-технічного факультету
ДНУ ім. О. Гончара
Т. В. Лабуткіна


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram