Версія для друку

Студенти і весна назавжди поруч

Цими днями у Палаці студентів ДНУ ім. Олеся Гончара стартував традиційний міжвузівський фестиваль-конкурс "Студентська весна – 2011".

На нього чекали цілий рік, і ось, нарешті, він розпочався! Першими, за умовами фестивалю, представити свої творчі досягнення мали художні колективи Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара. Цьогорічний звітний концерт студентів ДНУ отримав назву "Пори року" – відповідною була і концепція всієї творчої програми. Так, художні номери учасників були поділені на чотири групи ("Літо", "Осінь", "Зима", "Весна") з відповідно підібраними до кожного сезону тематичним наповненням та сценографією. Загалом, того вечора глядачі побачили яскравий калейдоскоп із 27 оригінальних і неповторних виступів. У них свої таланти і вміння численним гостям заходу завзято демонстрували такі колективи: народна студія сучасного вокалу "Мрія" – кер. Оксана Рудковська та Дмитро Свинаренко; зразковий театр танцю "Рассвет" Людмили та Ольги Вінокурових; народний танцспортклуб "Ритм" – кер. Галина Лідовська; народна циркова студія "Радуга" – кер. Тетяна Золотова; ансамбль фольклорного танцю "Веселка" – кер. Сергій Жир; народний театр-студія "Маски" – під керівництвом Ігоря Трахта й інші.

Усі учасники, за словами організаторів, готувалися до творчого звіту дуже ретельно і відповідально. "Для нас "Студентська весна" – це, дійсно, велике свято, – говорить художній керівник Палацу студентів ДНУ О.Рудковська. – Тому сьогодні ви побачите різноманітні таланти, різні жанри, а найголовніше – велике бажання наших студентів виходити на сцену, дарувати своє тепло, свою енергетику і свої таланти усій аудиторії". І справді, на розсуд глядачів та професійного журі учасники підготували різноманітні жанри та форми художньої діяльності, запропонували нові оригінальні знахідки. Зокрема, протягом вечора на сцені Палацу студентів глядачі переглянули комічну театральну мініатюру, яскраві циркові й спортивні номери, цікаві постановки сучасної та народної хореографії, а також насолодилися прекрасним співом конкурсантів-вокалістів.

Буквально кожен виступ молодих артистів викликав у публіки захоплення і щире здивування: чи то був жвавий номер "Енергія" від збірної команди з черлідінгу, чи драматична композиція "Новий подих" повітряної гімнастки Анни Шаліхман, чи креативне, заворожуюче лайт-шоу від Олександра Поляха. "Спортивний жарт" футбольного фрістайлера Іллі Гусака також зірвав бурхливу хвилю глядацьких оплесків. "Зараз у мене на першому місці навчання. Фрістайл – це лише хобі. Проте я чудово розумію, що зараз є всі можливості для мого вдосконалення. І якщо додати до цього ще й сильне бажання, то, переконаний, здивувати глядачів буде не так вже й складно", – говорить Ілля.

Загалом концертна програма студентської творчості Дніпропетровського національного університету виявилась надзвичайно насиченою і багатою на таланти! Впевнені у собі, активні й життєрадісні, наші студенти зуміли подарувати публіці справжній фонтан емоцій, створивши своїми виступами барвисту феєрію молодіжного свята. А завершив це дійство колоритний парад усіх творчих колективів.

На учасників звітного концерту, крім оцінювання офіційним професійним журі, чекало іще й глядацьке голосування. Віддати свої голоси відвідувачі Палацу студентів ДНУ могли також і за інших учасників – майстрів студій образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Адже виставки студентських робіт з художнього розпису плафону та народної вишивки були представлені у холі Палацу.

Зазначимо, що за гран-прі "Студентської весни-2011" надалі також змагатимуться самодіяльні художні колективи інших вищих навчальних закладів Дніпропетровська. На черзі – звітні виступи 11 із них. Заключний гала-концерт та нагородження переможців цього конкурсу відбудеться 17 травня.

Отже, довгоочікуваний молодіжний фестиваль нашого міста тільки набирає свої оберти. "Студентська весна-2011" тільки розпочинається!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram