Версія для друку

На "Чай у декана" запросили відмінників

Днями на факультеті біології, екології та медицини Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара відбулась незвична акція "Чай у декана". Проходила вона у формі урочистого прийому декана факультету десяти найкращих першокурсників. Cтуденти, які за результатами першої сесії стали відмінниками, разом із батьками були запрошені до деканату, аби отримати подяки від ректора ДНУ М.В.Полякова. Так, у першому семестрі відмінниками навчання стали: Олена Довбань (ББ-10-01), Анастасія Ядерна, Карина Бубало і Ольга Швець (ББ-10-02), Антон Жданкін та Євген Лазарєв (ББ-10-03), Наталія Смоляк (БЕ-10-7-1) та Ольга Білик, Анастасія Петренко і Марина Лютова (БЛ-10).

Сама ідея чаювання з деканом виникла у одного з членів студентської ради факультету і одразу ж припала до душі декану Олександру Євгенійовичу Пахомову. Невдовзі вона була чудово реалізована стараннями викладачів, які для винуватців заходу підготували святковий солодкий стіл. На гостей деканату чекав самовар із смачним чаєм, фрукти і власноруч приготовані викладачами факультету торти та тістечка – у такій дружній, майже сімейній атмосфері і проходила ця зустріч. Відкриваючи її, Олександр Євгенійович зізнався, що дуже радий цій зустрічі, адже у нього чи не вперше з'явилась можливість безпосередньо поспілкуватися з батьками своїх студентів. "До того ж тішить мене і те, що віднині ми будемо приймати тут не тільки студентів-невдах з батьками, але і навпаки…", – пожартував декан.

О. Є.Пахомов особисто привітав кожного з присутніх батьків і вручив їм офіційні іменні подяки ректора ДНУ М. В.Полякова "За сумлінне ставлення до виховання сина/доньки – відмінника навчання ДНУ". Окрім того, батьки заслухали характеристики на своїх дітей від їхніх кураторів та одногрупників. У свою чергу, вони подякували декану за створені на факультеті гарні умови навчання для студентів.

Ось як говорить мати відмінниці Олени Довбань Лідія Анатоліївна: "Вступати до Дніпропетровського національного університету було власним рішенням моєї доньки, яке я повністю підтримала. Насамперед, тому, що сама у свій час закінчувала історичний факультет цього університету і задоволена рівнем отриманої освіти. Я знаю, що Олені подобається біологія, подобається атмосфера на факультеті і викладачі, а це найголовніше". Сама Олена про свої успіхи розповідає так: "У школі я переважно брала участь в олімпіадах із хімії. Та коли вперше потрапила на районну олімпіаду з біології, мені вдалося одразу посісти перше місце. Відтоді біології я приділяю посилену увагу. Зараз я студентка ФБЕМ і закріплена за кафедрою гідробіології. Намагатимусь і надалі показувати високі результати в навчанні, адже мрію пройти рейтинговий розподіл після другого курсу і отримати спеціалізацію на кафедрі мікробіології. Це необхідно, бо в майбутньому я планую зв’язати своє життя з криміналістикою" – зізнається дівчина.

Наостанок усім героям зустрічі "Чай у декана" було доручено відвідати навчальний заклад, випускниками якого вони є, і від імені керівництва факультету біології, екології та медицини університету передати подяку своїм педагогам за гарну підготовку і запросити їх до майбутньої співпраці.

Закінчилися ж урочистості приємним і невимушеним спілкуванням усіх присутніх за чашкою ароматного чаю. Сподіваємось, такі відвідини деканатів стануть доброю традицією в усьому університеті!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram