Версія для друку

«Козацькі розваги»

У спортивному комплексі ДНУ ім. О. Гончара відбулися команді змагання студентів під назвою «Козацькі розваги». Захід організували голова університетського спортклубу, старший викладач О. М. Палієнко, старший викладач кафедри спортивного виховання В. В. Шевченко, а також Рада спортивного студентського комітету ДНУ.

У своєму вступному слові до початку гри старший викладач Ю. Ф. Жеребцов зауважив, що серед студентської молоді досить поширені «Козацькі розваги». Програми цих змагань дуже різноманітні і включають командні та особисті різновиди протиборств, естафети.

Завідувач кафедри фізичного виховання та спорту В. І. Саричев наголосив, що таке спортивне свято відбулося за ініціативою кафедри в університеті вперше. У ньому взяли участь хлопці всіх 15-ти факультетів Дніпропетровського національного університету, вони продемонстрували свою козацьку силу та вміння краще за всіх перетягувати канат за олімпійською системою, підіймати гирі вагою 16 кг, стріляти, переносити «пораненого» товариша, стрибати приставними кроками, вести м’яч ногами змійкою, переносити три баскетбольні м’ячі, бігати у присіді, кидати м’яч з подвійного кроку. Крім цього отамани кожної з команд мали пройти випробування на швидкість віджимання на руках та стрибками через скакалку. Факультети грали на виліт.

«Такі заходи завжди цікаві та корисні, - ділиться враженнями учасник подій. – Адже командна гра є важливою протягом всього нашого життя. Участь у змаганнях сама по собі захоплює, а особливо, коли присутня така національна тематика: шаровари, вишиванки!»

На цій щирій демонстрації козацької сили сучасних чоловіків привертали увагу не лише українські костюми та пісні, якими супроводжувалися змагання. Яскравими виступами вразили гості свята: збірна області з карате під керівництвом майстра спорту С. Кочака, збірна команда ДНУ з художньої гімнастики, дівоча група підтримки ДНУ і танцювальний гурт «En’Ex’Feel», який встигли полюбити за запальні танці у стилі хіп-хоп.

Перше місце у змаганнях посіла збірна фізико-технічного факультету, друге місце вибороли студенти факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем, а третє – біологічний факультет.

Кафедра фізичного виховання
і спорту ДНУ ім. О. Гончара
студентка II курсу ФСЗМК Богдана Баланда


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram