Версія для друку

Шахи – гра успішних

Університетський шаховий клуб був заснований у 1975 році за ініціативи тодішнього ректора Володимира Івановича Моссаковського, кандидата в майстри спорту з шахів і пристрасного шанувальника гри. Нині клуб носить ім’я академіка В.І. Моссаковського і продовжує щороку збирати на інтелектуальний поєдинок кращих шахістів.

Цього разу свої команди на чемпіонат представили 7 факультетів, також сформовано міжфакультетську команду, до складу якої увійшли кращі спортсмени ДНУ. На відкриття чемпіонату завітав ректор ДНУ ім. О.Гончара Микола Вікторович Поляков. «Шахи – гра вдумливих, виважених і обов’язково успішних молодих людей, – вважає професор Поляков. – Шахи необхідно любити, і приємно, що багатьом учасникам турніру цю любов прививали з дитинства. Сьогодні вони отримають задоволення від гри з гідними суперниками, а найкращі представлятимуть Alma mater на змаганнях обласного і всеукраїнського рівня. Університетська збірна з шахів завжди була однією з найсильніших, і приємно, що молодь відроджує кращі традиції».


На фото: Нічия Миколи Полякова і Костянтина Тимощенка.

Поки йшло жеребкування, ректор розіграв першу партію зі студентом факультету прикладної математики Костянтином Тимощенко. Як розповів нам Костянтин, захоплення шахами прийшло до нього досить пізно, у шостому класі. «Мій старший брат грав у шахи, навчив і мене, - говорить Костянтин. – У сьомому класі я здобув ІІ, через два роки – І розряд». За словами Миколи Вікторовича, Костянтин – сильний суперник, тому погодилися на нічию.

У таблиці результатів студентської спартакіади перше місце посіла збірна економічного факультету, друге – факультету прикладної математики, третє – факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства. За словами головного секретаря-судді змагань, старшого лаборанта кафедри фізичного виховання і спорту Г.Н.Крисанова, успішну гру продемонстрували першорозрядники К. Тимощенко, Ю. Рященко, Є. Бахацький, С. Хлівний та другорозрядник О. Андрішко. «Із 35-річною історією існування шахового клубу в ДНУ нерозривно пов’язані біографії багатьох відомих шахістів, багатократних чемпіонів і призерів змагань різного рівня, – говорить Георгій Нестерович. – Свого часу, у 1980 році, університетська збірна навіть виборола срібну медаль серед збірних команд вишів СРСР, поступившись лише збірній МГУ! У 2008 і 2009 роках наша збірна виграла першість області. Дуже приємно, що завжди є впевненість – кращі традиції продовжуватимуться».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram