Версія для друку

Кожна зустріч – нові можливості для студентів

Узгодження магістерських начальних програм і термінів стажування за спеціальністю «Прикладна математика» проходило під час зустрічі керівництва Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара з представниками Університету міста Мен, що у Франції. Французьку сторону представляли декан факультету природничих наук проф. Мішель Пезріль, його заступник проф. Бернар Кастанед та керівник адаптаційних курсів для іноземних студентів проф. Аліс Сільвія Гіллар. Це вже треті відвідини делегацій з Університету Мен – під час двох попередніх було укладено угоди про навчання у Франції студентів факультету міжнародної економіки та захист дипломів під подвійним керівництвом. Тепер французька сторона прагне розширення співпраці.

«В ДНУ вже є достатній досвід подвійного керівництва бакалаврськими і магістерськими роботами разом із професорами університетів Європи, в тому числі й Університету міста Мен, – зазначив ректор проф. М.В. Поляков. – Сьогодні ми розширюємо галузі співпраці, зокрема йдеться про академічний обмін в галузі прикладної математики й інформатики. Напрямки освітянської і наукової роботи, що визначені перспективними для розвитку нашого університету, цілком відповідають світовим тенденціям. Ми бачимо прагнення європейських колег до інтеграції, також відзначаємо зростання популярності природничих і інженерних спеціальностей як у нашої молоді, так і в Європі. Сьогодні Міністерство освіти і науки України приділяє велику увагу впровадженню спільних французько-українських магістерських програм, і ми будемо пропонувати до розгляду наші напрацювання в цьому напрямку», – наголосив Микола Вікторович.

«В Дніпропетровському національному університеті є багато спеціальностей, які відповідають специфіці нашого університету, – сказав декан факультету природничих наук Університету Мен Мішель Пезріль. – Ми прагнемо налагодити наукові й академічні зв’язки в галузях прикладної математики, оптики, механічної акустики та нанотехнологій. Наш університет має можливість виплачувати українським студентам стипендії, що є суттєвим чинником для розширення академічної мобільності. Також ми запрошуємо українських учених для проведення спільних досліджень в галузі акустики – спеціально оснащена лабораторія Університету Мен вважається однією з кращих у світі», – зазначив професор Пезріль.

Під час зустрічі обговорювалися терміни навчання магістрів в Україні й у Франції, умови навчання на літніх адаптаційних курсах для наших студентів, час захисту випускної роботи таке інше. За словами декана факультету прикладної математики проф. О.М.Кісельової, два наші студенти вже навчаються в Університеті Мен, але є певні розбіжності у термінах магістерської підготовки. «У Франції передбачається два роки навчання, протягом яких велика увага приділяється стажуванню випускника за майбутнім фахом, наші ж студенти навчаються в магістратурі один рік. За місяць, після узгодження цих розбіжностей, буде підписано угоду між двома університетами. З наступного року магістри факультету прикладної математики зможуть отримувати подвійні дипломи – українського і європейського зразка», – зазначила Олена Михайлівна.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram