Версія для друку

Дозвольте запросити Вас до танцю

Тобі сьогодні, Альма-Матер,
Вже дев’яносто другий рік.
І ми зібрались шанувати
Тебе і твій ошатний вік.
Сурміть у сурми, вальс заграйте!
Шампанське ллється хай в бокал!
Танцюйте, друзі, і співайте!
Нехай почнеться диво-бал!

Балом «Посмішка осені» відсвяткував свою 92-у річницю Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара. У День університету відзначили кращих працівників та студентів, які заслуговують на повагу за ґрунтовні знання, патріотизм та високі людські якості. «Стипендіати Вченої ради ДНУ» отримали свої перші нагороди в рідних стінах Альма-матер. Науковці університету за здобутки у справі модернізації навчально-виховного процесу й наукової діяльності, розширення масштабів підготовки за цілим спектром сучасних спеціальностей отримали звання «Заслуженого співробітника ДНУ ім. О. Гончара», «Заслуженого працівника», «Заслуженого викладача», «Заслуженого професора». Ректор ДНУ професор Микола Вікторович Поляков відзначив, що найбільшою гордістю, основною цінністю є співробітники університету, які повсякденною наполегливою працею здобувають славу ДНУ: «У цей святковий день хочу висловити щиру вдячність усім співробітникам та студентству нашого університету за їх мудрість, старанність, завзятість та невтомну працю, за вірність та відданість Дніпропетровському національному університету імені Олеся Гончара!».

Звання «Заслужений професор ДНУ ім. О.Гончара» отримали: професор кафедри геології та гідрогеології Ігор Мусійович Барг; професор кафедри аерогідромеханіки та енергомасопереносу Олег Гаврилович Гоман; професор кафедри історіографії, джерелознавства та архівознавства Ірина Федорівна Ковальова.

«Заслужені викладачі ДНУ ім. О.Гончара» - професор кафедри електронних обчислювальних машин Олександр Іванович Івон; завідувач кафедри української літератури доцент Наталія Петрівна Олійник; доцент кафедри економічної теорії Людмила Петрівна Ульянова.

«Заслужений науковий співробітник ДНУ ім. О.Гончара» - завідувач науково-дослідною лабораторією нових матеріалів та безвідходних технологій Оксана Михайлівна Шаповалова.

«Заслужені працівники ДНУ ім. О.Гончара» - завідувач лабораторії кафедри мікробіології та вірусології Віктор Григорович Демиденко; старший лаборант кафедри російської історії Людмила Миколаївна Мар'їна.

«Стипендіатка Вченої Ради ДНУ ім. О. Гончара» студентка хімічного факультету Ася Калініченко не стримує радості від отриманої нагороди: «Дуже приємно, що наші перші кроки оцінено. Я отримую підвищену стипендію, брала участь у конференціях, за які нагороджена дипломом з відзнакою. І надалі продовжуватиму пошукову діяльність у науці».

Професор кафедри історіографії, джерелознавства та архівознавства Ірина Федорівна Ковальова, яка отримала почесну нагороду в День університету, зізнається: «Немає більшого щастя для науковця, ніж визнання його досягнень. Я вступила до ДНУ у важкому 1949 році і з того часу з рідним університетом не розлучаюся. Вважаю, що мої досягнення – це досягнення всього колективу співробітників, оскільки якби не було їх, не було б і мене. Я вдячна своїм студентам, які саможертовно працюють під час експедицій і бажаю їм стати відомими і визнаними вченими».

Гостей розважали показом колекції вечірнього вбрання фіналістки «Міс ДНУ-2010», голова Ради студентів Олег Таїбов продемонстрував свої танцювальні можливості, за індивідуальними номерами відбувся розіграш подарунків та нагородження переможців вікторини.

Та справжній бал без танців уявити неможливо. «Головний диригент» університету ректор М. В. Поляков перетворився на мить на юного кавалера і покружляв у вальсі зі студенткою хімічного факультету Асею Калініченко. Майстер-клас із сучасного танцю провів керівник театру танцю «Ля ві» Сергій Бормотов. Запальну латину – ча-ча-ча виконали гості свята під наглядом керівника танцспортклубу «Ритм» Галини Лідовської. Не обійшлося і без «українського сувеніру» у вигляді «Гуморески» від студента-філолога Олега Андрішка і сучасного українського танцю для всіх бажаючих разом з доцентом кафедри української літератури Олександрою Гонюк.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram