Версія для друку

В ДНУ ім. О.Гончара відкриють Інститут Конфуція

Під час зустрічі Радника Посольства КНР Чжан Войли, першого секретаря Посольства Чжан Хунцзянь і третього секретаря Посольства Цао Луньцюань з ректором Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Миколою Вікторовичем Поляковим обговорювалися перспективні напрямки розвитку співпраці між двома країнами в галузі освіти, науки і культури. «Співробітництво Дніпропетровського університету з провідними науковими і освітянськими установами Китайської народної республіки триває понад 20 років, - зазначив Микола Поляков. - Наразі укладено 8 двосторонніх угод з університетами міст Харбін, Наньчань, Далянь, Шандунь та інших. З 2007 року в переліку партнерів нашого класичного і Ечжоуський політехнічний університет. За цей час в ДНУ підготовлено більше тисячі фахівців для Китайської Народної Республіки,» - наголосив ректор.

Радник Посольства КНР Чжан Войли запевнив українську сторону у сприянні з боку Посольства у вирішенні дипломатичних питань: «Під час недавнього візиту до нашої держави Президента України Віктора Януковича було підписано 12 важливих угод, в тому числі й у галузі науки й освіти. Нашим завданням є надавати всебічну підтримку українським науковцям для інтенсифікації двосторонніх відносин. В Україні лише кілька університетів готують фахівців з китайської мови і літератури, серед них і Дніпропетровський національний. Ми знаємо, що цей напрям дуже популярний серед молоді. Свого часу ДНУ отримав грант від уряду КНР у вигляді лінгафонного кабінету, і ми готові й далі надавати підтримку у вигляді літератури, мультимедійного забезпечення, викладачів,» - наголосив пан Радник.

Микола Вікторович Поляков розповів, що є попередні домовленості про створення на базі ДНУ Інституту Конфуція. Сьогодні у 50 країнах світу функціонують більше 120 таких інститутів. Це глобальна мережа навчально-наукових центрів, створених за ініціативою Китайського державного комітету з розповсюдження китайської мови за кордоном. «Ми із задоволенням спостерігаємо за бурхливим розвитком економіки Китаю та підтримуємо прагнення вашої держави розширювати сфери міжнародної співпраці, – наголосив Микола Вікторович. – Сьогодні наші спільні зусилля спрямовані на підготовку висококваліфікованих фахівців для КНР, поліпшення рівня викладання китайської мови в Україні, інтенсифікацію обміну студентами та збільшення обсягів мовного стажування».

Також дипломатичні представники Посольства КНР в Україні поспілкувалися з китайськими студентами, які навчаються в ДНУ.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram