Версія для друку

Почесним доктором ДНУ став ректор університету Міттвайди

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара вкотре відвідала делегація професорів з німецького Університету прикладних наук міста Міттвайда на чолі з ректором Лотгаром Отто. Візит був присвячений приємній події: пану Отто рішенням Вченої ради ДНУ присвоєна найвища нагорода вишу – звання Почесного доктора ДНУ. На зборах колективу викладачів і студентів відбулося урочисте вручення вченому з Німеччини мантії, медалі й диплому Почесного доктора ДНУ.

Ректор ДНУ Микола Поляков, вітаючи гостей, висловив сподівання, що тісне співробітництво університетів, яке триває з 2005 року, буде розвиватися ще динамічніше:

- Все почалося з проекту Tempus, у якому брали участь наші університети. Зараз ми співпрацюємо у рамках програми отримання подвійного диплома Erasmus Mundus і програми академічного обміну DAAD. Сьогодні в рамках двосторонньої угоди підписаний міжфакультетський договір про студентський обмін. Завдяки узгодженості навчальних програм студенти факультетів міжнародної економіки українського та німецького вишів мають можливість паралельно отримати бакалаврський ступінь з економічних спеціальностей в обох країнах. Восени 2007 року німецький університет приймав нашого першого студента. А з вересня цього року почав діяти ще один договір про подвійний диплом, згідно з яким наші студенти по закінченні ДНУ можуть отримати німецький диплом спеціаліста „інженера-економіста” та український диплом спеціаліста або магістра. Я впевнений, що це принесе користь нашим університетам, нашим науковцям і викладачам, а головне – студентам, яким жити в європейському просторі. Адже саме через обмін викладачами і студентами відбувається взаємозбагачення традицій вищої школи, як вітчизняної, так і німецької. Стосунки ДНУ з Університетом прикладних наук постійно розширюються, і цього року до Міттвайди поїдуть два аспіранти факультету міжнародної економіки для роботи над своїми дисертаціями.

Микола Вікторович висловив подяку співробітникам факультету міжнародної економіки, а саме декану Ігорю Сазонцю й завідувачу кафедри менеджменту Олексію Джусову, які, незважаючи на всі труднощі, крок за кроком робили можливим здійснення цього проекту, а також начальнику міжнародного відділу університету Міттвайди Саскії Лангхаммер.

Після церемонії нагородження Лотгар Отто щиро подякував усім членам Вченої ради ДНУ за надану честь. Відзначивши важливість міжнародного співробітництва вищих навчальних закладів, він зауважив:

- Наші країни та університети поєднує багато спільного. Символічно, що перший український студент був зарахований до університету Міттвайди ще в 1893 році. І зараз таке співробітництво з обміну студентами між нашими країнами активно продовжується. Впевнений, що воно буде розширюватися й у майбутньому. Особисто я займаюся технікою й космосом. І тому темою своєї сьогоднішньої наукової доповіді я обрав деякі розробки, присвячені останнім дослідженням космосу, а саме – сучасні навігаційні системи.

Наприкінці зустрічі ректори обмінялися публікаціями у пресі України й Німеччини про співпрацю двох університетів.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram