Версія для друку

В Європі вона орієнтується найкраще!

У наш час спортивне орієнтування набуває все більшої популярності серед студентської молоді, адже цей вид спорту сприяє всебічному розвитку організму, гармонійно поєднуючи фізичні навантаження та активну розумову діяльність. Не є винятком і студентство Дніпропетровського національного університету імені О. Гончара, адже на кафедрі фізичного виховання та спорту підготовці з цієї дисципліни приділяють значну увагу. Свідченням того є стабільно високі результати спортсменів ДНУ як у внутрішній першості, так і на різних міжнародних змаганнях.


Тетяна Ткачук – чемпіонка Європи серед юніорок з рогейну – на фініші.

Зокрема, у серпні цього року студентка третього курсу факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем Тетяна Ткачук зайняла перше місце серед юніорок на чемпіонаті Європи з рогейну, який проходив у Чернівцях на території гірськолижного комплексу "Мигово". Усього в турнірі брали участь 14 європейських команд. Юніорська жіноча збірна України була представлена студенткою ДНУ Т. Ткачук і двома вінницькими спортсменками. За першість у чемпіонаті в цій віковій групі українській команді довелось змагатися із командою Росії. Перегони проходили у декілька етапів. Першу частину дистанції дівчата подолали за 13 годин, після чого вони повернулись до організаційного табору для відпочинку, а на ранок знову продовжили змагання. В процесі перегонів українки зуміли найліпшим чином розрахувати весь маршрут (загальною площею у 250 ) і вдало пройшли визначені контрольні пункти, що дозволило їм випередити суперниць. Переможниці чемпіонату були нагороджені медалями і пам’ятними грамотами, а також отримали в подарунок електронний чіп та компаси, які знадобляться уже в наступних змаганнях. Здобуття найвищої нагороди європейської першості дало можливість присвоїти нашій студентці звання майстра спорту України. Про неабияку талановитість Тетяни Ткачук свідчить і той факт, що тренуватися з цього виду спортивного орієнтування дівчина розпочала лише за три місяці до початку чемпіонату!

"Загалом спортивним орієнтуванням я займаюсь протягом чотирьох років. Вперше дізналась про цей вид спорту ще у часи навчання у школі – випадково натрапила на змагання на одній з набережних Дніпропетровська. Вражена побаченим, я одразу ж записалась у гурток зі спортивного орієнтування і тепер, уже в університеті, продовжую свої заняття під керівництвом Валерія Вікторовича Заєрко. Цей вид спорту подобається мені, передусім, тим, що прекрасно тренує фізичну витривалість і водночас дає можливість побувати у різних куточках України", – говорить тріумфаторка.


Нагородження переможців чемпіонату Європи.

Свої високі результати (Тетяна також є багаторазовою чемпіонкою України із зимового орієнтування) дівчина пов'язує з професійною роботою свого наставника та чудовими можливостями для тренування, що надаються у спортивному містечку університету. Слід зазначити, що технічна база для підготовки дніпропетровських спортсменів-орієнтувальників одна з найкращих в Україні. Тренування нашої збірної відбуваються впродовж цілого року у різних частинах країни. Влітку та восени команда виїжджає на кримські перевали, а взимку тренується у парковій зоні Дніпропетровського національного університету.

Неабиякі досягнення демонструють й інші студенти нашого університету, котрі також неодноразово ставали чемпіонами України. Так, Михайло Биченков у черговий раз підтвердив свої високі спортивні здібності, отримавши срібло чемпіонату України з рогейну, який відбувався у травні на території Дніпропетровської області. А Віктор Кравчук у квітні 2010 року виконав норматив майстра спорту зі спортивного орієнтування, посівши друге місце на спринтерських дистанціях першості України. Завдяки цьому хлопець став членом збірної команди України і брав участь у чемпіонаті Європи, що проводився наприкінці травня у Болгарії.

Наразі студенти ДНУ ім. О. Гончара Тетяна Ткачук та Віктор Кравчук включені до складу збірної України на наступний рік і вже розпочали підготовку до чемпіонату світу, який проводитиметься у Франції в липні 2011 року.

Маємо надію, що наші спортсмени й надалі будуть показувати високу якість підготовки та гідно відстоюватимуть честь України на міжнародній арені.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram