Версія для друку

Твори добро, Україно!

Під таким гаслом у Дніпропетровському національному університеті імені О.Гончара пройшло спортивне свято «День здоров’я» для вихованців міських дитячих будинків.

Більше 100 дітлахів з’їхалися до Палацу спорту ДНУ для участі у спортивних змаганнях, організованих Центром соціальних ініціатив та волонтерства ДНУ ім. О. Гончара спільно з Всеукраїнським молодіжним волонтерським рухом „Твори добро, Україно!”.До цікавих конкурсів та веселих ігор залучилися учні дитячих будинків №1, №6, «Світанок» та «Сім’я». Гостей університету привітав його ректор, професор Микола Вікторович Поляков: «Символічно, що свято проводиться у жовтні, який багатий на події. І одна з них - це заснування класичного університету на Дніпропетровщині, якому незабаром виповниться 92 роки. За часи його існування напрацьовані добрі традиції милосердя. Широко відомі добротворці та меценати Катеринославщини позаминулого сторіччя: М. Амчиславська, М. Карпас, М. Корф, П. Міклашевський, М. Родзянко, Я. Савельєв та інші. Створені за їх участю, добродійні товариства опікувалися не лише проблемами студентської молоді, а й допомагали сиротам із притулків, шкіл та дитячих установ краю, – зазначив Микола Вікторович. – Ці прекрасні доброчинні традиції продовжені нині у добрих волонтерських справах сучасного студентства. Вже майже десятиріччя ДНУ здійснює шефство над Дитячим будинком № 1, що сприяє всебічному розвитку вихованців будинку. Викладачі й студенти на добровільних засадах надають матеріальну, інформаційну підтримку, допомогу в організації навчальної і виховної роботи, проведенні дозвілля дітлахів. Скажу відверто: мені, як керівникові класичного університету, добре пощастило із студентською молоддю, яка є сьогодні ініціативною, само вмотивованою, відкритою та щирою у добродійних справах, займає активну позицію у суспільному житті не лише рідного вузу, а й нашого славного міста! Центр соціальних ініціатив і волонтерства університету має виступити координаційним центром нашого міста у добрих благодійних починаннях та об’єднати небайдужу молодь у єдиний волонтерський рух під таким красивим гаслом „Твори добро, Україно!”! Адже турбота про здоров’я молодого покоління – це найголовніша життєва цінність, про яку ми не маємо права забувати! Бути відповідальним за своє здоров’я, вести здоровий спосіб життя – це не просто гасло, а вимога нинішнього часу! Якщо хочете – обов’язок кожного!»

Необхідно зазначити, що організатори підготували спортивні турніри для різних вікових категорій: малеча із задоволенням змагалася з човникового бігу, юнаки брали участь у двоєборстві, а об’єднали всіх стрибки в довжину. Волонтери за підтримки небайдужих людей підготували для дітей смачні сюрпризи, яскраву концертну програму, а для переможців – урочисту церемонію нагородження. Призи та подарунки вручали титуловані спортсмени: срібний призер з легкої атлетики Параолімпійських ігор у Сиднеї Роман Дзюба та переможець багатьох чемпіонатів світу, Європи і України зі стрибків у воду Юрій Шляхов.

Керівник Всеукраїнського молодіжного волонтерського руху „Твори добро, Україно!” у Дніпропетровську Ялоза Ірина наголошує, що підлітки взагалі належать до тієї групи ризику, яка зазнає найбільшої шкоди від поганих звичок. «А вихованці дитячих будинків, позбавлені щоденної батьківської опіки, як ніхто інший потребують уваги з боку суспільства. Ми прагнемо їм довести, що здоровий спосіб життя – це шлях до інтеграції в соціумі. Ми вдячні усім організаціям, що допомогли нам організувати і провести це спортивне свято».

«Центр соціальних ініціатив та волонтерства університету регулярно проводить подібні акції, – говорить директор Центру, доцент кафедри педагогіки та колекційної освіти ДНУ Зоя Петрівна Бондаренко. – Для майбутніх учителів волонтерська робота стає першою педагогічною практикою, допомагає розвинути соціально активну позицію. Студенти збирають для вихованців дитячих будинків книжки, іграшки, влаштовують цікаві свята, концерти, організовують гуртки за інтересами. Сьогодні хочеться побажати нашим гостям спортивних успіхів, обов’язкових перемог, здорового суперництва, позитивних емоцій, веселого, бадьорого настрою та радісного дружнього спілкування!»

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram