Версія для друку

Прагнення до знань – заохочуються

Традиційно у вересні із приємними відзнаками для студентів Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара до Альма матер завітав колишній випускник фізико-технічного факультету, Президент України 1994-2005 років, нині президент Фонду підтримки обдарованої молоді «Україна», Почесний доктор ДНУ Леонід Данилович Кучма.

На урочистому засіданні Вченої ради університету відбулося нагородження семи найкращих студентів фізико-технічного факультету іменними стипендіями Фонду «Україна». За активну участь у прикладній та науково-дослідній роботі, олімпіадах і конференціях на зразок престижної Міжнародної молодіжної науково-практичної конференції «Людина і Космос» стипендії отримали наполегливі і старанні: Олександр Балдін; Анастасія Калиновська; Тарас Кущ; Юлія Погарцева; Сергій Сергієнко; Вікторія Стойкова; Любов Федорчак.

Леонід Данилович зізнався, що для нього великою честю і радістю є кожен приїзд до міста своєї молодості та до університету, який дав путівку у життя. За його словами, у ДНУ відчувається віра студентів у високий професіоналізм своїх викладачів і впевненість, що вони отримують високоякісну освіту. На думку гостя, у сьогоднішніх умовах необхідна підтримка тих спеціальностей, які користуються попитом на ринку праці. «У держави з іменем Україна без інтелекту немає майбутнього, - наголосив Л. Д. Кучма. - На мою думку, ми не можемо розраховувати лише на хімію, металургію та сільське господарство - потрібен розвиток високотехнологічної промисловості. Майбутнє можливе тільки з сучасною технічною елітою. В Європі 20% вишів готують еліту і 80% - фахівців різних рівнів. Тому нам потрібно реформувати систему вітчизняної вищої освіти».

Ректор ДНУ професор Микола Поляков зазначив, якою необхідною сьогодні є підтримка тих студентів, що прагнуть не просто відмінно навчатися, а й активно займатися дослідницькою роботою. «Ми вдячні Леоніду Даниловичу за наслідування і примноження кращих традицій добродійництва в суспільстві», - наголосив Микола Вікторович.

Стипендіат, студент 5 курсу спеціальності «проектування та виробництво ракетно-космічних літальних апаратів» Сергій Сергієнко брав участь у Міжнародній конференції «Людина і космос». Своє майбутнє хоче пов’язати з космічною галуззю: «Я вже проходив практику в цехах ВО «Південний машинобудівний завод», а зараз працюю в КБ «Південне». Хочу відчути, що мені більш до вподоби та визначитися з місцем майбутньої роботи. Також непогано було б вступити до аспірантури».

П’ятикурсниця Вікторія Стойкова говорить, що при відборі претендентів на стипендію враховувалися і успіхи в навчанні, і наукова діяльність. «Я прагну успішно поєднувати першу вищу освіту з другою, сподіваюся, що в майбутньому це мені допоможе в професійному ствердженні. Планую вступити до аспірантури, займатися науковою діяльністю, тема моєї роботи «Обробка механічної системи тестування».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram