Версія для друку

Університетська родино, зустрічай поповнення!

В останній день літа 2010 року відбулася урочиста церемонія посвяти у студенти першокурсників Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара. В цей хвилюючий та незабутній для себе день сотні колишніх абітурієнтів вишикувались на площі біля Палацу студентів ДНУ, щоб прийняти привітання з вуст ректора, професорсько-викладацького складу університету та високоповажних гостей.

Цього року до дружної родини класичного університету приєдналося близько 2500 молодих людей. За інформацією приймальної комісії ДНУ, середній конкурс становив 10,3 особи на місце – на денному відділенні та 7,85 – на заочному. Найвищим попитом серед абітурієнтів користувались напрями підготовки „реклама і зв’язки з громадськістю” – 49,7 осіб на місце; „економіка і підприємство” – 31; „китайська філологія” – 29,5; „міжнародна економіка” – 24,6; „політологія” – 24,13.

Розпочав урочистості ректор ДНУ ім.О.Гончара професор Микола Вікторович Поляков, який відзначив, що віднині першокурсники стають повноправними членами великої родини одного з найпрестижніших вищих навчальних закладів України. „Цього року понад 20 тисяч студентів подали заяви на вступ до нашого університету, і лише 2,5 тисячі стали першокурсниками, – наголосив ректор ДНУ. – Президент України Віктор Янукович оголосив 2011-й роком освіти та інформаційного суспільства для модернізації усіх освітянських ланок. Ви своїми здібностями, натхненним навчанням будете примножувати авторитет України, престижність нашої альма матер”.

До постійного професійного і культурного зростання закликав студентів і голова Дніпропетровської обласної держадміністрації О. Ю. Вілкул: „За весь час існування Дніпропетровського національного університету тут навчалося багато видатних людей, які конструювали ракети, розбудовували промисловість, робили відкриття в науці, писали книги. Сьогодні ви стаєте поруч з ними, що є великою честю і дає вам нові великі можливості. Кабінетом Міністрів уже прийнято багато важливих рішень в освітянській сфері. Так, з наступного року кілька сотень студентів та аспірантів з України щорічно будуть навчатися за рахунок держбюджету в найпрестижніших вузах світу. Це серйозний прорив у освіті. А наше спільне завдання – будувати нову Дніпропетровщину, регіон-лідер. І разом з такою прогресивною, розумною молоддю ми це обовязково зробимо”. Губернатор подарував студентській раді ДНУ 5 сучасних комп’ютерів. Першокурсників також привітав міський голова Дніпропетровська І. І. Куліченко. Він наголосив, що влада покладає на студентів великі надії, адже молодь міста – це його майбутнє. Мер побажав підростаючому поколінню натхненно вчитися, знайти свій фах і долю професіонала та бути потрібним на ринку праці після закінчення ВНЗ.

Кращі вихованці університету поклали квіти до пам’ятника загиблим студентам у роки Великої Вітчизняної війни, вручили першокурсникам символічний студентський квиток, залікову книжку та "граніт науки". Після цього "новобранці" університету під супровід давнього студентського гімну "Gaudeamus" дружно виголосили урочисту клятву першокурсника. Завершили свято виступ танцювального колективу „Юність” та дискотека.

Ось так, зі свята почалося незабутнє студентське життя для багатьох щасливих першокурсників. Ким вони стануть у майбутньому, залежить лише від них. А сьогодні вони пишаються тим, що змогли подолати високий конкурс при вступі і з цього приводу говорять:

Вікторія, факультет міжнародної економіки: „Вступати було досить важко, але я з цим впоралась. Думаю, попереду на мене чекає ще багато труднощів, але сподіваюсь, що подолаю їх і досягну в житті всього, що запланувала”.

Не сумнівалась у своєму виборі студентка факультету систем та засобів масової комунікації Ганна: „Насправді, я мріяла стати журналістом із сьомого класу. Мене завжди приваблювала можливість бути присутньою на різноманітних прес-конференціях, спілкуватися з багатьма знаменитостями. Тож тепер, коли я успішно пройшла конкурс, сподіваюсь стати відомим журналістом і брати інтерв’ю у багатьох цікавих людей”.

А от Богдан, що вступив на напрям „нано- і мікротехнології” факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем, мріє створити нанороботів, які будуть лікувати людей новітніми способами. Хлопець також зізнався, що він – музикант, який дуже любить математику і хоче покласти математичні формули на ноти.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram