Версія для друку

Наші підручники гідні Державної премії

Завершено перший етап розгляду робіт, поданих на здобуття Державних премій України в галузі науки і техніки 2010 року. На засіданні пленуму Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки за результатами таємного голосування до участі у конкурсі 2010 року допущено 40 робіт та 5 підручників.

Серед кандидатів – висунутий Дніпропетровським національним університетом ім. О.Гончара комплекс підручників «Виробництво, випробування та експлуатація ракетно-космічної техніки» у 6 книгах, авторського колективу у складі Полякова М.В., Джура Є.О., Шептуна Ю.Д., Манько Т.А., Саніна А.Ф., Джур О.Є., Ніколенка Є.Ю., Хуторного В.В., Кулика О.В.

У підручниках «Герметичність в ракетно-космічній техніці», «Твердопаливні ракетні двигуни. Матеріали і технології», «Розвиток ракетно-космічної техніки в Україні», «Полімерні композиційні матеріали в ракетно-космічній техніці», «Технологія виробництва ракетно-космічних літальних апаратів», «Ракети-носії і космічні ступені ракет як об’єкти керування», поєднаних у комплекс та представлених на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки 2010 року, сконцентровані науково-технічні та педагогічні знання, отримані авторським колективом на підставі особистого промислового і освітянського досвіду, як в сфері створення найсучасніших конструкцій ракетно-космічних літальних апаратів, новітніх конструкційних матеріалів, сучасних методів випробувань і контролю, так і в сфері організації процесу підготовки фахівців, запровадження новітніх форм і методів навчання, створення високоефективних форм взаємодії в системі вищий навчальний заклад – підприємство.

Розпочалося громадське обговорення робіт, допущених до участі у конкурсі на здобуття Державних премій України в галузі науки і техніки.

Комітет з Державних премій України в галузі науки і техніки та колектив авторів вищезазначеного комплексу підручників звертаються до наукових та науково-технічних організацій, наукових установ, підприємств, вищих навчальних закладів, учених та спеціалістів, широкої громадськості з проханням узяти участь в обговоренні робіт.

Відгуки та зауваження, а також матеріали громадського обговорення робіт і їх авторських колективів просимо надсилати до 15 вересня 2010 року за адресою: 03680, м. Київ-150, вул. Горького,51, Комітет з Державних премій України в галузі науки і техніки.

Ваші коментарі можна залишити на відповідних сторінках веб-сайту Комітету: http://www.kdpu-nt.gov.ua.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram