Версія для друку

Студентські нагороди – найпам’ятніші

Урочистий ректорський прийом переможців Всеукраїнської студентської олімпіади відбувся у Дніпропетровському національному університеті ім. О.Гончара. Цього року 76 студентів ДНУ взяли участь у заключному турі змагань з 33 галузей знань, 18 з них вибороли призові місця. Найпочесніші перемоги – дипломи І ступеню – привезли до alma mater Павло Книш (з теоретичної механіки), Маргарита Агафонова (з китайської мови) і Костянтин Мірошниченко (з економічної інформатики). Ще п’ятеро студентів отримали дипломи другого ступеня, десятеро – третього. Найуспішнішим був рік для факультетів української й іноземної філології та мистецтвознавства, механіко-математичного, соціально-гуманітарного, систем і засобів масової комунікації, економічного, геолого-географічного і хімічного. Усіх переможців разом із керівниками вітали у Науковій бібліотеці ДНУ.

«Сьогодні ми започатковуємо нову університетську традицію: віднині щороку переможці Всеукраїнської студентської олімпіади отримуватимуть знак „Відмінник ДНУ”, – наголосив ректор Микола Вікторович Поляков. – Ми впевнені, що це лише перша така нагорода у вашому житті, будуть і більш почесні, але відзнака, отримана в студентські роки, завжди буде найбільш пам’ятною».

Викладачам-тренерам і кураторам груп було оголошено подяку за наукове керівництво та успішну підготовку переможців. «Ви щасливі викладачі, тому що на вашому небосхилі засяяли такі зірочки, – звернувся Микола Вікторович до колег. – Це, безсумнівно, талановиті діти, з якими цікаво працювати, віддавати їм часточку себе і своїх знань, бачити, як зростають «зернятка» любові до науки, посіяні в їхні душі».

Наймолодшим тренером студентської команди був аспірант механіко-математичного факультету Дмитро Скороходов, у недавньому сам неодноразовий переможець всеукраїнських та всесвітніх олімпіад з математики. Восени він достроково захищатиме в ДНУ кандидатську дисертацію, з радістю займається зі студентами, майже однолітками.

Багато слів вдячності на адресу викладачів було сказано і переможцями. «В олімпіаді з теоретичної механіки змагалися представники з 80 ВНЗ України, були досить сильні команди, – говорить Павло Книш. – Мене не може не радувати те, що я і мій друг Олександр Землич зайняли у цьому конкурсі відповідно перше і друге місця. Звичайно, це певне досягнення для мене і для викладачів мехмату. Це люди, які дали нам багато знань, зробили все для того, щоб ми могли себе реалізувати. Було важко, але ми подолали всі труднощі, що підтверджує авторитет нашого університету».

Студент 1 курсу економічного факультету ДНУ Костянтин Мірошниченко так пояснює свої успіхи: «Сьогодні досить актуальними є інформаційні технології та їх застосування в економіці, що мене дуже цікавить. Я маю великий досвід участі у всеукраїнських та міжнародних олімпіадах, і цього разу нарешті вдалося досягнути своєї мети – вибороти перше місце. Олімпіада – це та стихія, де я почуваю себе найкомфортніше, коли за обмежений проміжок часу треба розв’язати багато завдань, показати свій реальний рівень на фоні інших конкурентів. Такі умови мобілізують і допомагають розкрити найкращі якості».

Закінчилися урочистості солодким подарунком від студентів кафедри загальної хімії та харчових технологій: вони привітали усіх присутніх власноруч виготовленими смачним тортом, тістечками і напоями.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram