Версія для друку

Роботодавці високо цінують випускників ДНУ

За рейтингом універсальності, опублікованим у всеукраїнському щотижневику «Деньги» (№06, 2010), Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара посів сьоме місце у списку найпрестижніших вищих навчальних закладів України після КНУ ім. Т. Шевченка, Національного університету «Києво-Могилянська Академія», НТУ «Київський політехнічний інститут», Національного авіаційного університету, Київського національного економічного університету ім. В. Гетьмана та Львівського національного університету ім. І. Франка.

Кореспонденти часопису зацікавились питанням «Чиїм випускникам платять більше?» Як і в минулі роки, «Деньги» оцінювали чотири категорії випускників: економістів, юристів, гуманітаріїв і «технарів». Чотири списки ВНЗ було надіслано до роботодавців, які працевлаштовують спеціалістів з даних спеціальностей, з проханням надати їм оцінку від «0» до «10». В залежності від набраної суми балів ВНЗ отримував своє місце в рейтингу з тієї чи іншої спеціальності: перший серед технічних – НТУ «Київський політехнічний інститут», перший гуманітарій – Національний університет «Києво-Могилянська Академія», кращий з економічних та юридичних спеціальностей – КНУ ім. Т. Шевченка.

В Україні існує кілька об’єктивних рейтингів ВНЗ, розроблених різними компаніями: «Топ-200 Україна», «Софія Київська», рейтинг «Компас», рейтинг українського видання «Деньги». В усіх означених рейтингах минулого року наша alma mater увійшла до десятки лідерів вищої школи.

Рейтинг «Компас», що проводиться за ініціативою компанії СКМ спільно з фондом «Розвиток України», пропонує роботодавцям, експертам та випускникам оцінити, наскільки конкурентноспроможних спеціалістів готує той чи інший ВНЗ, чи надає він якісні освітні послуги та чи відповідає потребам ринку праці. За цим рейтингом, ДНУ ім. О. Гончара посів 6 місце серед 234 ВНЗ III-IV рівнів акредитації.

Також рейтинг ВНЗ вже протягом 3 років проводиться кафедрою ЮНЕСКО «Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз та інформатика». Рейтинг отримав назву «Топ 200 Україна» та враховує такі показники, як індекс якості науково-педагогічного потенціалу, індекс якості навчання, індекс міжнародного визнання. До методики підрахунку рейтингу ВНЗ були залучені незалежні експерти у сфері науки та освіти. У цьому рейтингу Дніпропетровський національний розмістився на сьомій сходинці.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram